A Milli futbol takımımız, Vicenzo Montella yönetimindeki ilk maçında Hırvatistan'ı Opus Arena'da Barış Alper Yılmaz'ın tek golü ile 1-0 devirerek, Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme müsabakalarında, D grubunda liderliğe yükseldi.

Vicenzo Montella yönetimindeki milli takımımız maça oldukça etkili başladı. Özellikle ilk yarı boyunca Hırvatlara top göstermeyen ekibimiz, Dominik Livakovic'in başarılı kurtarışları ile skoru bulamasa da yine Livakovic'in büyük hatasında, Barış Alper'in klas aşırtmasıyla üstünlüğü ele geçirdi.

Stefan Kuntz'un bıraktığı enkazı devralan Montella'nın, takıma ilk maçtan ivme kazandırdığı çıplak gözle görüldü. Hırvatistan'ın geçtiğimiz yıl Katar'da düzenlenen dünya kupasında yarı final oynadığını da hatırlatalım.

Kalede Uğurcan Çakır, uzun zaman sonra kendini yeniden gösterme fırsatı yakaladı. Fenerbahçe'de bu sezon forma şansı bulamayan Samet Akaydın maç boyu yerinde müdahaleleri ve mücadelesi ile takdir topladı. Abdülkerim Bardakçı da maç boyu kusursuza yakın bir performans gösterdi.

Savunmanın sağında Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'den alıştığımız formu ile galibiyette önemli rol oynadı. Sol bekte Cenk Özkacar'da formanın hakkını verenlerdendi. Dordmuntlu Salih Özcan maç boyu yetenekli Hırvat oyuncularına göz açtırmazken, Barış Alper Yılmaz bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile üçüncü bölgede Hırvat savunmacılarının kabusu oldu. Galatasaray forması giyen Barış Alper attığı golle de güzel oyununu taçlandırmış oldu.

HAKAN ÇALHANOĞLU İLE BU İŞ YÜRÜMEZ!

Milli takımımızda Hakan Çalhanoğlu, bana göre yıllardır el freni görüntüsü veriyor. Nitekim bu maç yine sahada yoktu. Aldığı topları öldürürken, özellikle baskı yediğimiz ikinci yarı, ön alan baskısı yapmadı ve ayağında top tutamadı. Hakan Çalhanoğlu ile milli takım her daim 10 kişi oynuyor. Umarım en kısa sürede Real Madrid'te Arda Güler formasını ve formunu yakalar. Zira orta alanda yaratıcı oyuncu eksikliğini giderecek tek isim Arda gibi görünüyor.

İrfan Can, Kerem ve sonradan oyuna dahil olan Yunus Akgün de Hırvatistan maçında, alışılagelmiş performanslarının altında kaldılar. 

İSMAİL YÜKSEK GECENİN ADAMI

İsmail Yüksek'e ayrı bir parantez açmak gerekir diye düşünüyorum. Fenerbahçe'nin genç yıldızı, savunmanın ön tarafında Modric başta olmak üzere, Hırvatistan'ın tüm etkili ayaklarını canından bezdirdi. Son yıllarda bu kadar top kesen bir ön libero benim hafızamda yok. Milli takım ve Fenerbahçe için çok büyük bir kazanım.

REHAVETE KAPILMAK YOK

Türkiye Montella ile çok çok önemli bir virajı kayıpsız geçti ve D grubunda liderliğe yükseldi. Pazar günü içerde Letonya maçına odaklanıp, 21 Kasım'da da Galler maçı ile Almanya vizesini alıp, yıllardır büyük turnuva göremeyen Türk halkını mutlu etmek bu takımın boynunun borcu. Çoğu gitti azı kaldı. Zoru gitti, kolayı kaldı. Bitirin bu işi çocuklar.