Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de Kasımpaşa deplasmanından 2-0’lık galibiyetle ayrılarak, yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı.

Jose Mourinho’nun talebeleri, Galatasaray derbisi öncesi kendini fazla yormadan, maçın tamamına hükmederek rahat bir galibiyet aldı.

Sarı Lacivertli ekipte Allan Saint Maximin, oynadığı futbol ve attığı golle her geçen hafta üzerine koymaya devam etti. Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıda da muhteşem çalımlarla ceza sahasına katettiği pozisyonda Kasımpaşalı oyuncu aşil tendonuna basarak net bir penaltıya sebebiyet verdi.

Fenerbahçe’de 18 yaşındaki genç bek oyuncusu ikinci yarıda şans buldu. Jose Mourinho, Fenerbahçe’ye bir çok genç oyuncu kazandıracağa benziyor.

Sofyan Amrabat’ın da ilk kez forma giydiği maçta, Faslı oyuncu güven verdi. Yerinde müdahaleler, mücadeleci kimliği ile şimdiden göze girmeyi başardı.

Fred, İsmail ikilisinin oluşturduğu orta saha rakibine her daim hakimiyet kuruyor. Kasımpaşa’nın atakları olgunlaşmadan bu ikiliye takıldı. Fred hem top kesiyor hem oyunu yönlendiriyor. İsmail Yüksek’in enerjisi hiç tükenmiyor. 

Halil Umut Meler, Galatasaray’ın işine yarayacak kart veya kartları gösterecek fırsatı bulamasa da, ilk yarıda Fenerbahçe’nin net bir penaltısını es geçti.

Fenerbahçe’de tek soru işareti şimdilik Faslı forvet En-Nesyri diyebiliriz. Tabi maçın gidişatı ona fazla pozisyon getiremese de, kendi çabası da fırsatlar yaratmak için yeterli olmadı.

Fenerbahçe, 32 lig maçıdır kaybetmiyor. Geçtiğimiz sezonun tek mağlubiyeti olan içerdeki Trabzonspor maçı aynı zamanda Fenerbahçe’nin son mağlubiyetiydi. Bu kadar kaybetmeyen bir takımın kupa alamamasının altında yatan malum nedeni hepinizin takdirine bırakıyorum.

Şimdi Fenerbahçe ligin 6. haftasında Galatasaray’ı Kadıköy’de konuk edecek. Gönül isterdi ki maç 6 Kasım’da oynansın ancak Eylül ayına denk geldi. Galatasaray için kolay olmayacağı aşikar olan maçta mutlak favori Jose Mourinho’nun Fenerbahçesi! Bize de Fenerbahçelilerin bayramını şimdiden kutlamak düşer…