Kadroları görünce Becao ve En Nesyri tercihleri biraz sürpriz oldu, ancak Mourinho'nun kararlarına saygı duymak durumundayız, en iyisini o bilebilir, kuşkusuz.

Maç dengeli başladı, ancak Fenerbahçe daha etkili gözüktü. İlk pozisyonu Fenerbahçe buldu ve Saint-Maximin, ceza sahası dışından çektiği harika bir şutla Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda Kasımpaşa'lı bir oyuncunun ceza sahasında koluna-eline çarpan bir top vardı. VAR uzun süre inceledi, ancak Halil Umut Meler pozisyonu izleme gereği duymadı.

1-0'dan sonra Fenerbahçe etkili ataklar yapmaya devam etti. Maçın hareketli ismi Saint-Maximin'in ceza sahasında ayağına net bir basma oldu ve bu kez VAR devreye girdi. Halil Umut Meler penaltıyı verdi. Fenerbahçe 2-0'ı buldu ve rahatladı. İlk yarının kalan anlarında Kasımpaşa bir kafa şutu ve uzaktan iki deneme yaptı, ancak şutlar auta gitti.

B3F85098 5C78 4533 A704 C21030844C71

Negatif taraflara gelince: İlk yarıda Fenerbahçe'nin sol tarafı aksadı. Oosterwolde gününde değildi, Saint-Maximin geriye yardım yapamadı ve Jayden yalnız kaldı. Orta saha ise tam kıvamında değildi. Ancak skor tabelasında ilk yarı sonucu Kasımpaşa 0-2 Fenerbahçe yazdı.

Kasımpaşa ikinci yarıya etkili başladı, iyi pas yaptı ve net olmasa da birkaç pozisyon buldu. İkinci yarıda oyun üstünlüğü, İrfan Can oyuna girene kadar Kasımpaşa'daydı. 63. dakikadan sonra İrfan Can ve Dzeko oyuna girince, Fenerbahçe tekrar üstünlüğü ele aldı ve hücumlar yapmaya başladı. Bu arada Dzeko vurdu, Çağlar ise boş kaleye topu atamadı.

Kasımpaşa zaman zaman etkili geldi, ancak Fenerbahçe kontra ataklarla yüklenmeye çalıştı. Kasımpaşa, son anda yaptığı transferlerle güçlenmiş görünüyordu, ancak ilk yarıda bu güçlü oyunlarını izleyemedik. Fenerbahçe’nin taktiği bunda etkiliydi, ancak Kasımpaşa ikinci yarıda daha etkiliydi.

A87F9328 19D6 40Bc 98B5 8E9Cccefa8A3

Sonuç olarak, Fenerbahçe önemli derbi öncesinde hata yapmadı ve Kasımpaşa deplasmanından "Paşa Paşa" çıktı. Yenilmezlik serisini 32. maça çıkardı ve Galatasaray derbisi öncesi moral buldu.