Sevgili okurlarım,

Milyonlarca vatandaşın önemli gündem maddelerinden biri de emeklikte askerlik borçlanmasıdır.

Sigortalılık başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olup bu tarihten önce borçlanmaya esas hizmet süreleri bulunan SSK ve Bağ-Kur’lular bu sürelerini borçlanarak EYT kapsamına girdi ve yaş koşuluna takılmadan emekli oldular. Polis, asker ve devlet memurları açısından bu kuralın uygulanmaması, kesinlikle bir mağduriyet yaratmıştır.

Polis, asker ve devlet memurları tarafından bu sorun yazılı ve görsel basında, sosyal medyada defalarca gündeme getirilmesine rağmen iktidar tarafında karşılık bulamadı. 
Memurlar bu konuda yasal düzenleme yapılmasını bekliyor.

Devlet memuru, polis ve askerlerimiz borçlanma yaparak sigorta girişini geriye çekemediği için emekli olamıyor !

Milyonlarca Bağ-Kur’lu veya sigortalı vatandaşımız bu durumdan yararlanırken, polis  asker ve devlet memurlarının suçu veya kabahati nedir ?
2000 yılında sigortalı olmuş memurlar, asker ve polisler, öncesinde askere gitmişse askerlik borçlanması ile işe başlama tarihini geriye çekemiyor !
Bu durum anayasanın eşitlik ilkesine aykırı durum değil mi ?

Bu durum, SSK ve Bağ-Kur sigortalılarına göre devlet memurları yönünden bir mağduriyet yaşatıyor. İlk sigortalılık başlangıç tarihinden önce borçlanmaya esas askerlik hizmeti bulunan bir devlet memurunun bu süreyi borçlanması halinde, sigortalılık başlangıç tarihi SSK ve Bağ-Kur’lular gibi geriye götürülmüyor. Borçlanma süresi sadece prim ödeme gün sayısına ilave ediyor. 

Kanunlar arasında adaletsizlik ve dengesizlik kabul edilemez.
Devlet memurlarının borlanma haklarını ellerinden alınamaz.

Bunun dışında diğer konu ise, 
Çırak ve stajyerlerin sigorta girişinin başlangıç tarihi mağduriyetleri devam etmektedir.
Bu mağduriyetin de ivedi olarak giderilmesi gerekmektedir.

Beklentileri karşılamayan EYT düzenlemesi için revizyon beklenmektedir.