Sevgili okurlarım bu gün çok önemli bir konuya değineceğiz.

Ülke ve millet olarak son yıllarda ekonomik kriz, pahalılık, geçim sıkıntısı, bağımlılık, sığınmacı ve bununla birlikte bir çok ağır sorunlar yaşamaktayız.
Doğal olarak vatandaş her türlü psikoloji sıkıntılar yaşayabilmekte ve ciddi anlamda psikologlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Psikologlar neden önemlidir ve neden ihtiyaç duyulmaktadır ?
Gelin hep beraber bu konuya biraz değinelim.

Psikolog, kelime anlamı itibariyle ruh bilimci demektir. 
Psikologlar, bir grup ya da bireyin davranışlarını ya da hareket etme biçimlerini inceler; öğrendiği bilgi ve beceriler ile nedenleri açıklayıp çözüm üretmeye çalışır.
Psikologlar çok önemli kurum ve kuruluşlarda görev alabilir ve mutlak suretle ihtiyaç duyulan meslek gurubudur.

Toplum olarak, ruh sağlığının son derece önemli olduğunu gördüğümüz günler geçiriyoruz bu günlerii sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için her bireyin kamuda psikologlara ulaşılabilmesi için, bakanlığın bu konuda yeterli çaba göstermemesi anlamsızdır.

Ruh sağlığı hizmetlerinin kalitesini artırmak, bu alanda nitelikli personel istihdam etmek ve psikolojik destek mekanizmalarını daha geniş bir alana yaymak mutlak zorunluluk olduğunu unutmamak gerekir.

Psikologlar, travma yaşayan bireylerin iyileşme sürecinde kritik bir rol oynuyor ve tüm birimlerde hem hastalara hem de çalışanlara psikolojik destek sunarak ruh sağlığının korunmasına ve tedavi süreçlerine katkı sağlayan öncü isimlerdir.

Psikologlar bir çok kurum ve kuruluşlarda görev yapabilir ve bunları da bu şekilde sıralayabiliriz.

Cezaevi, klinik, hastane, ASM, yurtlar, gençlik ve spor bakanlığı, içişleri bakanlığı ve milli Savunma bakanlığı, adliye, adli tıp, okul, çocuk ve ergen ruh sağlığı merkezleri, sağlıklı hayat merkezleri, toplum ruh sağlığı merkezleri, gebe okulu, onkoloji, diyaliz, fizyoterapi ve rehabilitasyon birimleri, organ nakli birimleri, deprem bölgesindeki depremzedeler, ve fabrika gibi farklı alanlarda görev yapabilir.
Bu alanlarda psikolog istihdamı zorunlu tutulmalı ve sayıları arttırılmalıdır.

Depresyon, anksiyete, bağımlılıklar ve birçok problemle mücadele etmeye çalışan bir kitle var ve gün geçtikçe bu sayı artıyor ancak insanlar özelde yüksek ücretler ödeyerek ruh sağlığı hizmeti alamıyor.
Bu sebeple kamuda daha fazla psikolog bulunması toplumun ruh sağlığı için elzemdir.

Altını çizerek söylemek gerekirse, ülkenin psikoloğa ihtiyacı vardır…