Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 4.haftasında konuk ettiği Alanyaspor’u maçın başından sonuna kadar üstün bir futbol sergilediği müsabakada 3-0 ile geçti.

Jose Mourinho’nun talebeleri maça adeta fırtına gibi başladı. Fenerbahçe orta alandaki baskın oyunu ile Alanyaspor’a top dahi göstermezken, özellikle Fred’in harika oyunu ile maçta mutlak hakimiyet sağladı.

İleride Tadic bambaşka bir performans sergiledi. İkinci bölgeden gelen tüm toplarda Tadic ve Dzeko ikilisi topları karşılayıp oyunu yönlendirdiler. Tadic iki nefis gole imza atarken, kaptan de ikinci yarı oyuna giren İrfan Can Kahveci’nin klas asistinde topu çatala göndermeyi başardı.

Allan Saint Maximin ilk yarıda sol koridoru amiyane tabirle otobana çevirdi. Korkusuzca her topa giren Maximin, geniş alanda rakip oyunculara kabus yaşattı. Ancak ikinci yarı oyundan düşen Fransız oyuncuyu Mourinho oyundan aldı.

Portekizli hoca, maç boyu kenardan maçı yaşadı. Deneyimli teknik adam doğru zamanda doğru hamlelerle oyunun seyrini değiştirdi.

Sofyan Amrabat’ın da transferi ile ikinci bölgede daha da güçlü bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Faslı orta saha oyuncusu agresif oyun tarzı ile Fenerbahçe taraftarlarının kısa sürede sevgisini kazanacaktır.

Alanyaspor Fatih Tekke yönetiminde bu sezon ciddi sıkıntılar yaşıyor. Gidişatları pek iyi görünmüyor. Maç boyu kapanan Akdeniz temsilcisi bir an evvel radikal kararlar almalı.

Sarı Kanarya, milli ara öncesi Alanyaspor’u zorlanmadan geçerek skora gitti. Fenerbahçe son iki maçta 8 gol attı ve kalesinde top görmedi. Keyifler yerinde. Sarı Laciverliler her maç üzerine koyarak gidiyor. Şampiyonluk meşalesi Mourinho’num elinde, hedefe emin adımlarla yürüyor.