Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne Belçika ekibi U.S Gilloise galibiyeti ile başladı.

Bu sezon Avrupa’da çok şeyler beklediğimiz Fenerbahçe, ilk maçında zorlanmadan zafere uzandı. Sarı Lacivertli ekibin dünyaca ünlü teknik patronu Jose Mourinho, ligde aldığı yaranın ardından, bu maça rotasyon yaparak başladı. Geçtiğimiz sezonun yıldızlarından İrfan Can Kahveci sağ kanatta forma şansı buldu. İrfan’ın maç eksiği bulunduğundan olsa gerek çok ön plana çıkamadı. Solda da Maximin’in yerine Cengiz Ünder sahadaydı. Sol koridorda hem ofansta hem savunmaya yaptığı yardımlarla gecenin çalışkan isimlerinden biri oldu. Tabi Cengiz Ünder’in tabela yapmasına alışık olduğumuz için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu da söylemeliyiz.

Orta alanda yeni transfer Sofyan Amrabat maç boyu iyi işler yaptı. Özellikle top kesiciliği, savunmadan topla çıkışı ve rakibin ataklarının olgunlaşma evresindeki müdahaleleri ile tam not aldı.

Fred, ligde geçen hafta istediği formu sergileyememişti. Bu maçta o da kendine geldi. Fenerbahçe orta sahası ilerleyen zamanlarda daha iyi olacaktır. Özellikle geçen hafta ligde alınan mağlubiyetin ardından bu tarz maçları oynamak zordur. 

Fenerbahçe’de hücum hattında büyük umutlarla transfer edilen En-Nesyri ne yazık ki şu ana dek istenilen performansı sergileyemiyor. Son vuruşlarlardaki beceriksizlik göze çarparken, oyuna katkısı da tartışılır halde. Umarım bir Slimani vakası yaşatmaz Fenerbahçeli futbol severlere. Üzerindeki baskıyı kırması için muhakkak gol bulması gerekiyor.

Fenerbahçe’de gecenin tartışılmaz yıldızı Çağlar Söyüncü oldu. Becao ile uyumlu bir görüntü çizen Çağlar, attığı golle de alkışları topladı. Maç boyu rakip hücumlarında adeta bir cengaver gibi savaştı.

Szymanski ise hala skora katkı yapamıyor. Oyun içinde çok çalışkan fakat 10 numara gibi oynamıyor. Çok çalışıyor hakkını yemeyelim fakat tabela yapması şart.

Livakovic de geçtiğimiz yıla oranla çok daha iyi durumda. Kurtardığı penaltı ile de taraftara güven vermeye davam etti.

Fenerbahçe derbi sonrası yaralarını Kadıköy’de Avrupa maçı ile sardı. Stadyumu dolduran ve 90 dakika desteklerini esirgemeyen cefakar taraftarlarından bu galibiyetle özür dilemiş oldu. Jose Mourinho, Fenerbahçe’nin başında kendinden emin, duruşunu asla bozmadan görevine devam ediyor. Maçlar kazanılır, arada ufak tefek kazalar olacaktır. Önemli olan uzun maratonda bu süreçleri iyi yönetebilmektir. Mourinho’nun da yıllardır tüm başarılarının arkasında bu güçlü adam profili vardır. Fenerbahçe taraftarı sabretmeli ve desteğine devam etmelidir.