Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme Turu ikinci maçında İsviçre'nin Lugano takımını zorlanmadan 2-1 ile geçti.

Temmuz sıcağında oynanan maçta, oyuncuların yüksek performans göstermesini beklemek çok adil olmazdı. Nitekim Fenerbahçe, fazla kendini yormadan, özellikle ilk yarıda daha çok topu rakibe vererek oynamayı tercih etti.

Fenerbahçe'de takımın yıldızı dünyaca ünlü forvet kaptan Dzeko oldu. Dzeko 90 dakika boyunca ileri uçtaki hemen hemen tüm ataklarda yönlendirci isim olurken, müthiş bir kafa golü ile de takımına hayat verdi.

Rakibin sert oyunu, temmuz sıcağında maçı çekilmez hale getirdi. Fred'in erken sakatlığı ile oyuna giren İsmail Yüksek, orta alanda takıma dinamizm getirirken, Rade Krunic oyunda kaldığı sürede pek etkili olamadı.

Jose Morinho, hazırlık maçlarının aksine ilk maçta olduğu gibi 4-2-3-1 dizilimi ile yine takımı sahaya sürdü. Solda Oosterwolde'yi savumada kullanırken Ferdi Kadıoğlu'nu sol  önde kullandı. Ferdi yine 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı.

Tadic de maç boyu inanılmaz bir efor ortaya koyarken, son dakikada İrfan Can'ın muazzam ortasında Szymanski'ye al da at dercesine bir top indirerek galibiyette pay sahibi oldu.

Fenerbahçe, geçen sezonun aksine ön alan baskısı yapmıyor bu sezon. Orta alanda takım halinde topa gidiyor, kazanılan topla pas oyunu yapıp, hücuma çıkıyor. Bu anlayışla devam edilecekse Fenerbahçe'nin biraz daha fizik kondisyon yükleme zamanına ihtiyacı olacak.

Henüz yeni transferlerin takıma girmediği, temmuz ayında maç oynandığını da düşünürsek, Fenerbahçe'nin şimdilik işleri ağırdan almasının gayet normal olduğunu düşünebiliriz.

Şimdi artık 3.Ön Eleme turunda rakip Fransız Lillie. Çok daha zor bir rakip ancak Fenerbahçe'de o maçın konsantrasyonu da farklı olacaktır. Özellikle Maximin ve En-Nesyri'nin de takıma katılmasıyla rotasyonda eli güçlenecek olan Mourinho'nun, oyun dehasını, takıma olan hakimiyetini daha fazla hissedeceğini düşünüyorum.

Fenerbahçe doğru yolda. Biraz daha zamana ihtiyacı var. Milli oyuncular yavaş yavaş takıma dönüyor. Taraftar heyecanlı. En önemlisi takımın önünü tıkayan Mehmet Büyükekşi ve onun yardakçısı MHK'nın görevinden olması gelecek için umutları arttırdı. Yeni sezon için Fenerbahçe yavaş ve emin adımlarla hedeflerine yürümeye başladı. Son 10 yıllık olumsuz hava dağıldı. Saha ve zemin bu sefer şampiyonluklara elverişli.