Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu İlk Maçı'nda İsviçre'nin Lugano ekibini deplasmanda 4-3 devirerek, avantajı cebine koyarak dönüyor İstanbul'a.

Mourinho, milli takımdan dönen yerli oyuncularını kenarda tutarak maça başladı. Henüz sezonun başı ve Temmuz sıcağına rağmen deplasmanda hazır rakibine karşı nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı.

Kalede Livakovic ve sol açıkta görev yapan Ryan Kent dışında kötü gözüken bir oyuncu olmadı. 

Hazırlık maçlarında farklı kombinasyonlar deneyen dünyaca ünlü teknik adam Mourinho, bu maçta takımını sahaya 4-2-3-1 sisteminde sürdü. Özellikle savunma anlayışında her ne kadar 3 gol yenmiş de olsa merkeze atılan derin pasları engellemek, dolayısıyla rakibi kenarlara yönlendirerek,  oyunu kenarda yoğunlaştıran ve orta alanda daha kompakt bir strateji ile mücadele eden bir Fenerbahçe izledik.
Orta alanda Krunic-Fred ikilisi geçtiğimiz yıla oranla daha uyumluydu. Ayağa hızlı paslarla ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçen Fenerbahçe, ofansif becerilerini daha da artırmış gibiydi.

Kaptan Dzeko 3 golle yıldızlaşırken, En-Nesyri'ye yerin garanti değil mesajı verdi. Son bölümde oyuna giren Cenk Tosun, hemen hemen her kafa topu mücadelesini kazanırken, isteği ve hırsı ile tam not aldı. Bu bölgede En-Nesyri, Dzeko ve Cenk Tosun rotasyonu oldukça kalite kokuyor.

Ryan Kent, eline geçirdiği bir fırsatı daha teperken, Mourinho onu 68'de kenara aldığında neredeyse tek bir olumlu hareketini göremedik.

Ferdi oyuna girdi ve mükemmel bir gole imza attı. Ondan pek bahsetmeme gerek yok sanırım. Her zaman takımın en iyilerinden ve öyle olmaya da devam edecek gibi.

Geçtiğimiz sezon sol kanatta görmeye alıştığımız Dusan Tadic, sağ tarafta harika işlere imza attı. Penaltıyı aldıran Sırp yıldız, Dzeko'nun da ikinci golünün asistini yaptı.

Szymanski, geçtiğimiz sezon 9,5 numara rolündeydi. Bu sezon hazırlık maçlarında ve bu maçta klasik 10 numara pozisyonunda ve zaman zaman 8 numarada kendini gösteriyor. Böyle daha fazla verimli olacağı kanısındayım. 

Fenerbahçe, Temmuz sıcağında ilk resmi sınavında, deplasmanda 4 gol atarak yeni sezona merhaba dedi. Oyuncuların bireysel hırsı ve arzusu takım oyununa da yansıyınca keyifli bir oyun çıktı ortaya. Eksikler, yanlışlar elbette var. Ama ilerisi için olumlu sinyaller var. 4-3 iyi bir skor. Şimdiden Lillie maçını düşünmeye başlamıştır bile Mourinho. Yeni transferler de eklenince Fenerbahçe bu sezonun mutlak favorisi olacaktır.