Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 3.haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında furbol resitali sundu.

Özellikle sakatlıktan dönen Fred, attığı 3 golle şov yaparken, dünyaca ünlü forvet Dzeko da oyunda kaldığı sürece maçın bir diğer yıldızı oldu.

Lige iyi bir başlangıç yapan İlhan Palut’un Rizespor’u Fenerbahçe karşısında varlık gösteremedi. 

Jose Mourinho’nun takım üzerindeki etkinliği arttıkça Fenerbahçe sahada daha iyi bir görüntü vermeye başladı. Üçüncü bölgede rakibine nefes aldırmayan Fenerbahçe, orta alanda Fred’in de dönmesiyle Rizesporlu oyunculara adeta adım attırmadı. İsmail Yüksek her maç olduğu gibi bu maçta da hep yüreğini koydu. 

Sarı Lacivertlilerde Mourinho’nun gelişi ile solda görev alan Tadic, yine hücumların baş kahramanıydı.

Ferdi Kadıoğlu’nun gidişinin ardında solda yokluğunu aratmayacağa benzeyen Oosterwolde, sağda ise Mert Müldür hücum bindirmeleriyle tam not aldılar.

Maçın orta hakemi Turgut Doman, Oosterwolde’ye ceza sahası içinde yapılan sert müdahalede ve Fred’in ayağına basıldığı pozisyonlarda 2 net penaltıyı es geçerek art niyetli bir hakem performansı ortaya koydu. Neyse ki maçı Fenerbahçe maçı farklı kazandı!

Mourinho maçın son bölümlerinde En-Nesyri, Levent Mercan ve İrfan Can Kahveci ile birlikte Cengiz Ünder’e de şans verdi. Bana göre İrfan Can’ın ilkonbire monte edilmesi gerekiyor ama söz konusu Jose Mourinho ise şimdilik bize laf söylemek düşmez.

Acun Ilıcalı En-Nesyri’nin transfer listesinin başında olduğunu her defasında söylese de Faslı oyuncu hala Dzeko’nun yedeği olarak kulübede oturmaya devam etti!

Fenerbahçe giderek daha iyi bir takım haline geliyor. Kendinden emin skora ulaşıyor. Süper Lig’in uzun maratonunda bu anlayışla Fenerbahçe rahat sonuca ulaşır. Haftaya Kadıköy’de Göztepe’de yaşanan olaylardan sonra akabinde Rize deplasmanında 5 gol atan Fenerbahçe’nin taraftarı ile coşkulu buluşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.