Fenerbahçe, bu sezonun en iyi futbolunu sergilediği maçta, zorlu bir deplasman olarak görülen Rize karşısında adeta rakibini ezdi geçti. Bu durum, aklıma 1988-89 sezonundaki rekorlu sezonu ve 5-0 kazandığımız maçı getirdi. Fred ise olağanüstü bir performans sergiledi.

Fenerbahçe maça iyi başladı. Kadroda ilk dikkat çekenler, İrfan Can'ın yine yedek kalması, defans tandemi olarak Çağlar-Djiku'nun sahada olması, Avrupa'ya giden Ferdi yerine savunmanın solunda Jayden Oosterwolde'nin görev alması ve forvette Dzeko'nun başlamasıydı.

İlk yarıda Fenerbahçe lehine biri çok net olmak üzere iki penaltı pozisyonu es geçildi ve VAR müdahalesi bile yapılmadı. Bu durum, bu maçın VAR hakemlerinin Galatasaray-Hatay maçında tartışmalı kararlarıyla gündeme gelen hakemler olmasını manidar kıldı. Fred, haksız bir şekilde gördüğü sarı karta cevabını uzak mesafeden kaleye gönderdiği müthiş bir golle verdi. Aman Allah’ım, ne güzel bir goldü!

Dzeko'ya ayrı bir parantez açmak lazım. 39 yaşına merdiven dayamış bu futbolcunun oyun disiplini, motivasyonu ve kaptanlığı gerçekten takdire şayan.

I M G 1592

İkinci yarıda ise sahada adeta bir "Fred Show" vardı. Attığı iki golle Fenerbahçe'deki ilk "hat-trick"ini yaptı. Diğer goller ise Dzeko ve Alikulov’un (kk) ayağından geldi.

Maçın tartışmasız yıldızı Fred’di, ancak gösterdiği özverili mücadele ve oyundaki yürekli performansıyla İsmail'e de ayrı bir vurgu yapmalıyız.

İkinci yarıda yine penaltıya sebep olabilecek bir pozisyon yaşandı ama VAR yine müdahale etmedi. En-Nesyri, İrfan Can, Cengiz, Levent ve Becao ikinci yarıda oyuna girdiler. Fenerbahçe, 5-0’dan sonra oyunu rölantiye aldı ve rahat bir şekilde maçı bitirdi.

5E8E3E33 C2C6 45Cb 8222 39869934Ed79

Fenerbahçe'ye çelme takabileceği düşünülen Rizespor, rakip bile olamadı. Bunun en büyük sebebi, Fenerbahçe'nin 90 dakika boyunca oyun disiplinine sadık kalması ve işini ciddiye almasıydı.

2022'de Rizespor'u deplasmanda 6-0 yenen Fenerbahçe, iki yıl sonra rakibini bu kez 5-0 ile geçti. Bu galibiyet, Fenerbahçe'nin aydınlık geleceğine ışık tutacak önemli bir zafer olarak tarihe geçti ve Rize deplasmanı Fenerbahçe için "Aydınlık Bir Gece" oldu.