Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında konuk ettiği Adana Demirspor’u kaptan Edin Dzeko’nun golüyle 1-0 geçti.

Sarı-Lacivertliler 3 gün sonra oynayacağı Lille maçı öncesi Ağustos’un kavuru sıcağı altında çok iyi bir oyun sergilemese de maç boyu topa sahip olan, oyunu yönlendiren taraftı. 

Fenerbahçe, geçtiğimiz yılın ardından bu sezon hala istediği ritmi bulamamışa benziyor. Özellikle oyun kurmakta, hucüm organizasyonlarını kurgulamakta geçtiğimiz sezon kadar başarılı değil. Tabi henüz ligin başı ve 3 gün sonra tarihi bir maça çıkacaklarını da es geçmemek lazım. 

Fred’in yokluğunda orta alanda İsmail Yüksek iyi bir oyun sergiledi. Ancak orta alanda bir maestro eksikliği göze çarpıyor. Tadic bu maç 10 numara görevini üstlense de çok etkili bir oyun ortaya koyamadı. Szymanski’nin de formu hala geçen sezonun çok gerisinde. İkinci bölgedeki eksiklik tüm takıma sirayet ediyor gibi.

Dzeko, gollerini atmaya devam ediyor. En-Nesyri ve Cenk Tosun gibi opsiyonların bulunduğu bu bölgede sezon boyu bir problem yaşanacağını düşünmüyorum.

Ferdi solda, Osayi sağda her zaman olduğu gibi çok çalıştılar. Hücumcu kanat bekleri çok iyi olan sarı kanaryanın savunma ikilisini de bu maçta Oosterewolde ve Djiku oluşturdu. Maç boyu savunma göze çarpan bir aksilik görünmedi Fenerbahçe adına.

Yeni transfer Maximin oyunda kaldığı sürece sol tarafta çok aktif göründü. Özellikle geriye ve merkeze kadar gelip top alması, Fenerbahçe için ilerleyen zamanlarda olumlu işler yapacağının göstergesi niteliğindeydi.

Bir parantez de Adana Demirspor’Un 15 yaşındaki kalecisi Deniz Eren Dönmezer’e açmak istedim. Pırıl pırıl bir genç. Oyunu iyi okuyor. Kalede takımına güven veriyor. Geleceği parlak. Alkışlıyorum Deniz’i. Yolu açık olsun.

Fenerbahçe taraftarı da gecenin yıldızlarındandı. Doksan dakika boyunca mırıldanmadan takımı desteklemeye odaklanmışlardı. Uzun süre sonra onları böyle görmek oyuncuları da mutlu etmiştir. 

Kenarda Jose Mourinho var. Heyecanı ve coşkusu tüm herkese yansıyor. İşinin ehli. Kafasındakileri sahaya yansıtabilmek için biraz daha zamana ihtiyacı var. Bu süre içinde Fenerbahçe’nin kazanabiliyor olması da pozitif etki ediyor camiaya.

Ligde ilk maçlar genelde zor olur. Önemli olan bir şekilde 3 puanı almaktır. Fenerbahçe’de öyle yaptı. Keza akıllar Lille maçında. Fenerbahçe Salı günü taraftarının da desteğiyle maçı kaznanıp Şampiyonlar Ligi Play Off turuna adına yazdırmasını bilecektir. Şimdiden başarılar Fenerbahçe.