Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde 2. haftada deplasmanda Twente’ye karşı maçın başından sonuna kadar üstün oynamasına rağmen bir puan alarak puanını 4’e yükseltti.

Jose Mourinho maça 4-2-3-1 diziliminde çıktı. Savunmada Mert, Becao, Djiku ve Oosterwolde kusursuza yakın bir performans gösterirken, kontra ataklarla pozisyon arayan Twente takımına karşı ise Livakovic devleşti. Hırvat kaleci Twente’nin Vlap ile bulduğu golde çıkayım mı, çıkmayayım mı tereddütü yaşamasa tartışmasız maçın yıldızı olabilirdi.

Savunmanın önünde Fred ve Amrabat ikilisi görev aldılar. Fred her zaman olduğu gibi çok çalışkandı. Rakip atakları olgunlaşmadan sonlandırmayı başarmasının yanı sıra ofansta da takımına katkı verdi. Amrabat da her geçen gün Fenerbahçe’ye verdiği katkı daha da artıyor. Temsilcimizin golünda Sofyan Amrabat Tadic’e enfes bir pas çıkardı. Premier ligde görmeye alışık olduğumuz cinsten yaklaşık 25 metrelik müthiş bir asist yaptı.

İrfan ve Szymanski kendi performanslarının altında kaldılar. Özellikle Szyamanski ofansta yaratıcılık gösteremezken, bu sezon daha çok defansif performansı ile ön plana çıkıyor. Ancak Fenerbahçe’nin 10 numarası goller ve asistler yapmalıdır.

En-Nesyri de koca bir soru işareti olmaya devam ediyor. Faslı forvet sanki bir gol atsa devamı gelecekmiş gibi bir hava verse de şimdilik yetersiz görüntüsünü sürdürdü.

Jose Mourinho’nun talebeleri zorlu deplasmanda iyi bir görüntü çizdi. Manchester United maçı öncesi Avrupa’da yürüyüşüne devam etti. Jose Mourinho’nun İngiliz temsilcisi ile görülecek bir hesabı var. Bu hesabı da Kadıköy’de rakibine ödecektir.