A Milli Futbol Takımımız Uluslar B Ligi’ndeki ikinci maçında Galatasaray’da mobinge uğrayıp soluğu Benfica’da alan Kerem Aktürkoğlu’nun hat-trick yapıp, yıldızlaştığı maçta İzlanda’yı 3-1 mağlup ederek liderliğe yükseldi.

Vincenzo Montella’nın ekibi Galler maçının aksine yüksek tempoda oynadığı maçta, hücum hattında Barış Alper Yılmaz’ın yokluğunda daha etkin ve organize bir görüntü verdi. Solda Kerem adeta yeniden doğmuş gibiydi. Sahada basmadık yer bırakmadı. 3 nefis golle gecenin kahramanı olurken, sağda İrfan Can Kahveci de oyunda kaldığı süre boyunca hem hücumda hem savunmada takıma katkı verdi.

Real Madrid’te forma giyen dünyaca ünlü genç yıldızımız Arda Güler de bu maçta oynadığı futbolla gözlerimizin pasını sildi. Arda maç boyu oyunu yönlendiren oyunculardandı.

Milli takım performansı sürekli tartışma konusu olan İnterli Hakan Çalhanoğlu’na 45 dakika tahammül eden Montella, orta saha etkinliğini arttrımak için oyuna ikinci yarının başında Orkun Kökçü’yü dahil etti. Bana göre başarılı bir müdahaele oldu. Orkun’un oyuna girmesiyle ikinci bölgede İzlanda’nın etkinliği tamamen kayboldu. İsmail Yüksek insan üstü performans ortaya koyan isimlerdendi. Maç boyu tüm İzlanda ataklarını olgunlaşmadan bitirdi.

Savunmada Çağlar Söyüncü’nün yokluğunda Merih Demiral ve Abdülkerim Bardakçı ikilisini tercih eden Montella, rakibin dura toplarda ve yan toplardaki etkinliğine karşı pek dersini çalışmamış gibiydi. Nitekim yediğimiz gol de kornerden geldi. 

Rakibin fizik üstünlüğüne karşı yerden, seri ayağa paslarla etkili olan millilerimizde, özellikle Eren Elmalı’nın sol kanat bindirmeleri takdir topladı. Sağda Mert Müldür Galler maçında olduğu gibi çalışkandı. 

Milli takımımız kalite olarak bu seviyenin üzerinde olduğunu bu maçta ispatlamış oldu. Büyük bir aksilik olmazsa zaten grubu da lider tamamlayacaktır. Dünya Kupası grup eleme maçlarına kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirip, Dünya Kupası’na katılmamız şart. Şu an için üçüncü bölgede forvet eksikliği göze çarpıyor. Keza neden orada oynatıldığını bir türlü anlamlandıramadığımız Barış Alper ve Umut Nayir forvet rotasyonu için yeterli değiller. Cenk Tosun bu yokluk tablosunda tercih edilebilir diye düşünüyorum. 

Sonuç olarak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 8’i gören milli takımımız üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Aksayan bölgeleri iyi tespit edip, bu oyunumuzu bir üst seviye taşıyabiliriz. Yolumuz bahtımız açık olsun.