Yazmaya başlamadan önce alacağım tepkileri düşünmeden edemedim.

Ancak yazmazsam da olmazdı. Yıllar önce bir şekilde eş, dost, akraba vesilesiyle veya başka sebeplerle Ak Parti’li belediyelerde işe başlamış; amir, müdür ya da başkan yardımcısı olmuş arkadaşlar... 

2024 Mart ayının son haftasında yapılan yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığı birçok ilçede, bu arkadaşlar yeni yönetime yaranmak için sosyal medya hesaplarındaki Ak Parti ile ilgili paylaşımlarını ya siliyorlar ya da hesaplarını tamamen kapatıyorlar. Bazıları ise yeni yönetime hoş görünmek için çaba sarf ediyorlar. Bu durumu gördükçe gerçekten üzülüyorum.

İnsanın biraz omurgalı olması, bir duruşu olması gerek! Korkmayın bu kadar, "Görevim elimden alınırsa ne yaparım? Koltuk giderse itibarım biter mi?" diye. Eğer itibarınızı ve gücünüzü sadece koltuktan alıyorsanız, o makam da o itibar da zaten olmasın. Eğer işten çıkarılırsam ne yaparım, zaten vasıfsızım, elimden bir şey gelmez diye düşünüyorsanız, şunu unutmayın: Allah (c.c.) rızka kefildir, imana değil.

Takiyye yapmayın, neyseniz o olun. Hangi yönetim gelirse gelsin, "Ben onlardanım" demeye çalışmayın. Elbette bu yazdıklarım herkes için geçerli değil. İçlerinde inandığı değerler için her türlü fedakârlığı yapan, vakur duruş sergileyen ve davasını savunan arkadaşlar da var. Diklenmeden dik duranlara selam olsun.

Sağlıcakla kalın.