Yeni bir güne, yeni bir yazı ve yeni bir yazar ile merhabalar.

Yeni bir yazarın köşesine hoş geldiniz. Yazdığımız her şey hakikat olsun diyelim ve söze başlayalım.

Malumunuz üzere geçen haftalarda Dünya iki büyük olay ile sarsıldı. Bunlardan ilki 13 Temmuz’da gerçekleşen Donald Trump suikast girişimi ve akabinde 19 Temmuz’da gerçekleşen Küresel çapta siber saldırı. Bunların art arda gerçekleşmesi bir tesadüf mü?

Komplo teorilerini harekete geçiren bu iki olay karşısında Dünya gündemi bir hayli ateşlenmişti.

Trump suikast girişimini, 20 yaşında ki genç Thomas Matthew gerçekleştirdi ve suikast girişimi sırasında Trump’ın korumaları tarafından öldürüldü. Peki Trump’ı bu kadar gözden çıkaracak ne olmuştu? 

Yakın bir tarihte “Epstein” davası ile Dünya gündemi derinden sarsılmışı ve eski ABD başkanının daha önceler de yapmış olduğu bir konuşmada söylemiş olduğu sözler tekrar sosyal medyalarımızda önümüze düşmüştü “TÜNELİN IŞIĞINA YAKINIZ”. Trump bu sözlerle bazı şeytani akıllara meydan okumuştu. Çünkü QAnon harekâtı, Trump’ı ABD’nin şeytana tapan bir grup pedofilinin oluşturduğu bir derin devletten kurtarmaya çalışan ve kötülere karşı mücadele eden bir lider olarak görülüyordu. 2020 seçimlerinde MuhafazakârCumhuriyetçi Parti Lideri Donald Trump, seçimi Demokrat Lider Joe Bidene karşı kaybetmişti. Adı “Epstein” davasına karışan Biden’nin oğlu Hunter Biden, pedofili ile mücadele eden grupları harekete geçirmiş, arının çomağına parmağını sokan Trump başkanlık yarışında tekrar yerini almıştı.

İkinci olayımız; 19 Temmuz “siber” saldırı. 19 Temmuz’da küresel çapta bir siber saldırı olmuştu. Hiç kimse banka hesaplarına girememiş, internet üzerinde işlem yapamamış ve büyük hava yolu şirketleri uçuş seferlerinin iptal etmişti. Akıllara bunun da bir komplo teorisi olduğu söylemleri kazındı. Bazı şeytani üst akılların ‘İstersek her şeyi elinizden alırız. Paranızı da!

Bu duruma küresel sermayedarların eli mi değdi?  

Biz bunu pandemi sürecinde gördük yaşadık. Küresel sermayedarlar servetine servet kattı ve bu onların bile kendilerini şaşkına düşürecek servet artışı, iştahlarını açtı ve bundan vazgeçmeyecekleri aşikardı. Küresel sermayedarlar işi daha da ileri götürdü sıradan insanların banka hesaplarına göz diktiler. Dolayısıyla Trump suikast girişiminin ardından küresel sermayenin bir ayağı olan kripto para Bitcoin 66 dolara çıktı. 

Tam yazımı yazdığım sırada Joe Biden adaylıktan çekildiğini ilan etti. Yerini Hint asıllı Kamala Harris’i bırakıyor. Son zamanlar gösterdiği sıra dışı hal ve hareketleriyle Biden’e cip mi takıldı iddiaları ile gündemden düşmeyen aday, seçmenin gözünden düşmüştü ya da düşürülmüştü. Yakın tarihte İngiltere başbakanını Hint asıllı Rishi Sunak’ı seçmişti. Trump’ın yardımcısı J.D. Vance’nin eşi de Hint asıllı. Küreselci aklın çevresinde bu kadar Hintli olması da birtesadüf olamaz. Çünkü küresel akıl iş başında. Bilim kurgu filmlerinde olmaz dediğimiz ne varsa hepsi tek tek gerçekleşmeye başladı.

Bizce bunlar bir tesadüf olabilir mi? 

Daha önce yaşadıklarımız şunu bir daha kanıtladı ki küresel sermayedarlar hedefine ulaşmak için hiçbir şeyi esirgemedi. Her yolu mübah gördü. Kendi adıma bunların hiçbirinin bir tesadüf olmadığını söyleyebilirim. Allah bizi Türkiye’mizi bu oyunlardan korusun.

Dünya gündemini bir kenara bırakıp kendi yönümüze dönelim. Örneğin; meclisimizin gündeminde olan hayvan hakları ve vergi yasasındaki düzenlemeler. Bu konuları haftaya yazacağım yazıda derinlemesine konuşacağız. Sevgi ve muhabbetle kalın.

Bir kitap: Great Reset (Büyük Reset)

Ekonomist
Sinem ÖZKAN