Gayrimenkul yatırımında birçok yabancı ülkeye göre döviz bazında ciddi artışlar gösteren ülkemizde son 6 aylık süreçte çeşitli etkenlerden dolayı gayrimenkul yatırımının popülaritesi azalmaya başlarken yeni bir yatırım fırsatı dikkatleri oldukça çekiyor !

Türkiye’nin ihracattaki jeopolitik konumu sebebiyle her yıl daha fazla yıl gelişmesi ve ihracatın döviz cinsiyle ticari getiri sağlaması, çeşitli vergi avantajları sanayi bölgelerindeki kira getirilerini şekillendirmekte ve aynı zamanda depo antrepo alanları gibi ticari arazi bina ve fabrikaları yatırım yapılabilir alınabilir ve kiralanabilir hale getiriyor. Ticari ve sanayi imarlı arazilerde ve fabrikalarda kiralama cinsi döviz ve amortisman süresi konut cinsi gayrimenkullere göre çok daha kısa olması ve ihracatın her yıl gelişmesinden kaynaklı olarak arz talep dengesinde daima ihtiyaç duyulması yatırımları keyifli ve getirili hale getiriyor. 

Tüm bu bilgiler bir çok yatırımcı tarafından bilinmekte olan bilgiler aslında fakat hali hazırda sanayi ve ticari imarlı olan çeşitli gayrimenkullerin alım rakamlarının oldukça yüksek olması ve kredilerin az miktarlarda yüksek faizli olması yatırım yapmamızı zorlaştırırken yeni edindiğimiz bir haberin fırsat olması avantajını sizlerle de paylaşmak istedik. İstanbul ticaret odası (İTO) başkanı Şekip Avdagiç İstanbul'a yakın 20 tane OSB kurulacağını ve bu projelerle ilgili kısa zamanda bilgileri paylaşacaklarını duyurdu! Küçük yatırımların büyük getiriler sağlayabileceği bu projeleri ve imara açılacak yeni yatırım fırsatlarını en kısa sürede sizlerle paylaşıyor olacağız.