Türkiye’de yatırım yapmayı bırakan yatırımcılar neden Kıbrıs, Dubai, Portekiz ve Yunanistan gibi ülkeleri ve şehirleri tercih ediyor? 

Bu ülkeler de bizler için yatırım avantajlarımı var sorusu geliyor aklımıza, bu ülkeler bize borçlanmayla ilgili kredi desteğimi veriyor? Türk Lirası vadelendirme mi yapıyor? nedir bu kadar cazip olan !

Bilinen bir çok büyük firma her zaman yatırıma esas olan birçok büyük şehrimizde konut ve ticari alan satışlarıyla ilgili aradığını bulamıyor fiyatlar esnedi ve vade avantajları sunmaya başladılar fakat talepler beklenenin çok altında nedir bunun sebebi ?

Bizlere yurtdışında Türk lirası ile vadelendirme yapmıyorlar arkadaşlar döviz cinsi ile ve üstelik kısa vadeler uyguluyorlar biz yine de birikimlerimizi yurtdışındaki gayrimenkul yatırımlarıyla değerlendiriyoruz.

Birçok yatırımcının gayrimenkul almasındaki sebep kira geliri ile kendini kısa sürede amorti etmesi isteğidir!

Yaşamış olduğumuz enflasyonist ortamda kira getirilerinin amortisman sürelerini oldukça uzatması gayrimenkul sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sayısının oldukça yüksek ve maalesef ki sonuçsuz bir süreçte ilerlemesi döviz karşısında değerini kaybeden Türk lirası yerine döviz olarak kira getirisi elde edilebilmesi ve 10 yıl civarında amorti sürelerinin olması yatırımcıların iç piyasadan uzaklaşmasında çok büyük ve önemli bir etken oluşturdu. 

Bugünün şartlarında banka kredileri TL cinsi borçlanma durumunun söz konusu olmaması nakit alınabilen gayrimenkul seçenekleri yatırımcı dışında ilk ev sahibi olmak isteyen gençlerinde geleceğin yatırımcıları olmasını bir süreliğine engellemiş oldu. Önümüzdeki süreçte açıklanacak kredi paketleri ile tekrar bir yatırım avantajı oluşması beklentisi yüksek.