Dedi ki: “Rabbim! Bana bir erkek eli değmediği halde nasıl çocuğum olur?” Allah buyurdu: “İşte öyle, Allah dilediğini yaratır, bir işin olmasını istedi mi ona sadece ‘ol!’ der, o da oluverir.” (Ali İmran 003/047)

Evet…

Meryem Annemizin, İsa Aleyhisselâm’a hamile kalmasını anlatan müthiş bir ayetle başlamak istedim. 

Tüp Bebek Yöntemine ya da genel tanımıyla İnfertilite Tedavisine ilham veren şey, sanırım Meryem Annemizin bakire olduğu halde bir çocuk dünyaya getirmesidir. 

Bilimsel midir, bilmiyorum ama bu mutlak inancımı bilime dayandırmaktan mutlak bir mutluluk duyuyorum…

Her kadın, anne adayıdır. Annelik, güdüsel ya da fıtrata uygun diyeceğimiz bir şekilde birçok kadının isteği olsa da, zaman zaman sorunlar çıkabiliyor.

Bu sorunları tanımlama ve sorunların çözümü için, tıp bilimine başvuran anne adayları, hassas ve kırılgan olabiliyorlar. Bu nedenle temas kuracakları hastaneyi de uzman hekimi de çok iyi seçmek zorunda kalıyorlar…

Ben de onlara yardımcı olabilmek adına, böyle bir yazıyı kaleme almak istedim. Reklam değil, bir yeteneğe kelam olsun bu yazım.
I M G 4055

Profesör Doktor Hakan Çoksüer! 

Hakan hoca ilahi bir vesileyi, bilimsel bir tecrübeyle bir cana, bir hayata, bir hayalin gerçekleşmesine dönüştüren birkaç saygın hocamızdan biri…

Ankara GATA’dan Tüp Bebek; Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Nurettin Lüleci Hocadan medikal ozon; Almanya’dan progesteron hormonu; obezite kaynaklı kısırlık için ‘’metabolik balans’’ gibi birçok eğitimi, saygın üniversitelerden ve çok ünlü hocalardan almış gönül adamı bir hoca: Hakan Çoksüer.

I M G 4057-1

Güleç, sevecen, nahif tavrıyla tedavilerindeki başarısıyla Diyarbakır başta olmak üzere ülkenin birçok yerinden gelen “anne adaylarına” hatta baba adaylarına hem psikolojik destek veren hem de gerektiğinde medikal ve cerrahi tedavi uygulayan biri…

Tüpleri tıkalı olan veya enfeksiyon, dış gebelik ve benzeri nedenlerle tüpleri alınmış kişiler… Geçirdiği cerrahi operasyonlara veya endometriozis - çikolata kisti- nedeni ile karın içi yapışıklığı olanlar… Yumurtalık kisti veya kanseri  gibi yumurtalık rezervini azaltabilen ameliyat geçmişi olan hastalar… İleri yaşta olan kadınlar… Yumurtalama problemi ve polikistik overi olan hastalar… Açıklanamayan infertilite bulguları olan hastalar… Çiftin ilişkiye girmesini engelleyen kadında vajinismus, erkekte boşalma ile ilgili problem yaşayan hastalar… Sperm sayısında, hareketliliğinde veya morfolojisinde bozukluk olan hastalar… Azospermi olan hastalar… Hormonal bozuklukları olan kişiler… Kanser tedavileri için radyoterapi ve kemoterapi alan hastalar… Kısacası anne ve baba olmak için umudu olan her bireyin umuduna bilimsel bir vesile oluyor.

I M G 4060

Birçok dilde yayınlamış 70’e yakın makalesi; “Doğurganlık Beslenmesi ve Annelik Diyeti” ,  “Stresi Akupunktur ile Yendim Tüp Bebeğe Hazırım” , “Doğal Yöntemlerle Cinsiyet Belirleme İpuçları” gibi kitaplarıyla ve hastalarından aldığı sevindirici yüzlerce mektupları da kendisine mal edersek, ansiklopedik bir hekim…

Selam, Umut, Sevgi ve Dua İle…

KMA..