“Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başkomutanım; Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Türkiye Yüzyılı’nda biz de aziz şehitlerimizin yolunda bayrağa sarılmaya hazırız,” dedi ve kıyameti kopardılar… Yazıklar olsun.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Jandarma Orgenerali olan Sayın Arif Çetin’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı’na ve (Anayasa Madde 104’e göre) TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BAŞKOMUTANINA yani Sayın Erdoğan’a olan hitabı konu edinmişti. 

Millete hizmetkâr ve şehit olmaya hazır olduğunu belirten efsane komutan Arif Çetin, şerefiyle ve yaş haddiyle emekliye ayrılırken bile Türk Askeri ve Türkiye aleyhine yazmaya hazır herkes, bir şekilde saçmalamıştı.

Çok az insan bu komutanımızın cefakarlığını ve fedakarlığını konuşabilmişti…

I M G 2213

Yaklaşık yarım asırdır, onuruyla taşıdığı üniforması, yine haysiyetiyle ve kahramanca yürüttüğü yüzlerce operasyonun hatıralarıyla gardropunda asılı duracak…

Emekliliğini gümbürtüye getirmeye çabalayan birkaç abuk subuk ve bayağı söylemlerinin aksine, yüzbinlerce vatandaş ve onbinlerce teşkilat mensubu, Arif Çetin’in marka değerinin yüce olduğunu bilmektedir. 

Haber Analizlerine göre; bugüne kadar, 900 bin küsür yani yaklaşık “bir milyon haber” sayısıyla, isminden en çok söz ettiren komutan, Arif Çetin, Türk Jandarmasının birçok mensubu gibi şeref ve şan armasının abidelerindendir.

Bir zamanlar terörle anılan bölgede başarılı operasyon yapıldı ve terör gitti; yerine ticaret, turizm, istihdam ve kalkınma geldi… Bunda büyük emeği olan kişi de yine Arif Çetin’dir. “ARA, BUL, YOK ET!” operasyonlarının mimarı da bu güzel insandır.

I M G 2212

“Halk, darbe kalkışmasında tankları durdurmuşsa, terörü de durdurabilir,” diyerek vatandaşlara cesaret ve ilham veren sözlerin hamisi ve hadimi de Arif Çetin olmuştur. Devletin sarsılmaz gücünü düşmana şiddetle; vatandaşa da merhametle gösteren efsane komutan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yerel halka somut ve yerinde bir umut vermiştir. 

Jandarma’da en büyük rütbe Korgeneral’ken, ilk defa bir Jandarma’nın Orgeneral rütbesi alması da, Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle, Arif Çetin’e nasip olmuştu. Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi’nden bugüne, Jandarma tarihinin en çok konuşulan ve konuşulacak isimleri arasında Arif Çetin Paşa olacaktır.

I M G 2214

Yaş haddinden emekli olsa da, 65 yaşındaki komutanımızın ruhu, zihni, kalbi, duruşu ve bakışları, 21 yaşındaki bir babayiğidin yansımasıdır. Asker doğanlar, asker olarak yaşamaya ve asker gibi ölmeye layıktır… 

Arif Çetin, inşaAllah uzun yıllar daha devletimizin ve milletimizin yanında olacaktır. Üniformalar ve apoletler eskise de, raflara kaldırılsa da ve hatta müzelere bile konulsa da, onu taşıyan ruhlar her zaman yeni, her daim arif ve her dem çetin kalacaktır. 

Arif Çetin Paşaya yeni yaşamında başarılar, sağlık ve afiyet diliyorum. 

Selam, Umut, Sevgi ve Dua İle…

KMA..