Dolmabahçe'de harika bir hava ve atmosferde maç başladı.

Beşiktaş taraftarının müthiş tezahuratı ile ilk atak sağdan Chemberlianla geldi. Hatayspor temkinliydi. Beşiktaş Tayyip, Colley tandemi ile geride rahat bir görüntü verdi ilk dakikalarda. Beşiktaş sezonun son iç saha maçında taraftarına moral, kupa maçı öncesi keyifli bir sınav verme amacı ile sahaya çıkmıştı.

Chemberlian, Demir Ege hırslı gözüktüler ilk dakikalarda. Hatayspor genelde geriye yaslanmış bir görüntü verdi. Swenson toparlanmış gözüktü. Rachitsa'yı rahatlatacak bir görüntü verdi ilk dakikalarda orta alan üstünlüğü Bariz Beşiktaş'ta olacağı izlenimi oluştu bende. Cemali, Rachitsa mücadelesini maç sonuna kadar izleyeceğiz gibi bir durum vardı sahada.

Faulü bol bir maç, kartı çok bir maç bizi bekliyor dedim. Demir Ege dedik ama biraz daha dengeli oyunu tercih etti.

Tayyip ben stoperden fazlasıyım demeye devam etti. Velhasıl top yapan Beşiktaş topu öne taşımaya çalışan ama bunu başaramayan Hataydı.

Masuaku solda bekledi, durdu ilk dönem fakat dağınık görüntü yine devam etti. Trabzonspor maçı öncesi bu olumlu değil, dikkat dikkat derim.

Burak Hatayspor'da en cansiparene isim olarak dikkatimi çekti, bonus saçları ile...

Durağanlık, sakinlik üzerine kurulu bizi bekleyecek gibi izlenim oluşmadı değil bende ama baktığımızda bu maç esasında Avrupa'da varız yokuz maçı esasında.

Masuaku kenarda sakin beklese de, toplu oyunda ikili mücadelede Beşiktaş'ın en başarılısı bence.

Sakin maç derken bir kornerde Massanga 26.dakikada plase bir vuruşla golü ağlarla buluşturdu. Pozisyonda Semih Kılıçsoy, bariz hata yaptı. Maçın sakinliği de ortadan kalktı...

Ayaklar sahada, kafalar olimpiyattaydı. Bir pozisyonda kafa ile çizgiden beraberlik döndü.

Beşiktaş son 10 dakika baskıyı arttırdı. Boş vuruş diye tabir edilen vuruşlar, malesef çoktu. Özellikle Cenk Tosun ile ezilen pozisyonlar oldu. Hatayspor ben puan veya puanlarımı alıp ligde kalmalıyım dedi adeta sakin oyunda istediğini alarak ilk yarıda.

Semih'in de ayakları yere basmalı derim. Yoksa 50 milyon Euro'dan 5'lere inersin Semih benden söylemesi. Dakika 45'de yandan gelen ortada, elle dokunma var mıydı diyenlere Colley'in elinden sekti, demekte fayda var. İlk yarı Beşiktaş maalesef istenileni sahaya yansıtamadı.

İkinci devre Gedson, Salih Uçan değişikliği ile başladı Beşiktaş. Chemberlian ve Demir Ege performansları vasatı aşamadı.
Gedson uğurlu geldi, ikinci yarının başında kariyerinin en güzel gollerinden birini adeta tavana astı.

Beraberlik devrenin başında maça ayrı bir farklılık getirdi diyebilirim. 

Maç farklı bir şekle girdi. Kadro büyük revizyon istiyor bu gerçek yadsınamaz diyorum. Gedson maça damga vuracak görüntüsünü verdi bence.

Kupa maçı Gedson için iyi bir sınav olur düşüncesindeyim.
Maçta ilginç bir hal aldı, soldan gelişen pozisyonda Masuaku hatalı kademede kaldı. 

56. dakikada Dale topu ağlarla buluşturdu. Bu kadar rahat ceza yayına iniliyorsa defans malesef sınıfta kaldı. Bir o kalede bir bu kalede rahat pozisyon veren iki defans beni şaşırttı. Defans zaafiyetleri iki takımın ligde bulunduğu konumu hatırlattı.
Beşiktaş 1 Hatayspor 2.

Kaybı yok gibi gözükse de bu dakikalara kadar taraftar mutlu olmadı. Musrati bu dakikaya kadar niye oyunda kaldı anlamadım. Biri çıktı biri girdi Muçi bekliyoruz hâlâ gelmediniz gibi...

Swenson mücadelede vardı. Birde ikinci devre giren Gedson fakat kadro düzeni malesef bozuktu...

65'den sonra inanın sonucun nereye gideceğini tahmin etmesi zor bir maçtı. Hatayspor'da aldığı toplarla kanada inince maçın sonucu belirsizliğini korurken nasıl biter demeye başladım. Dakika Aboubakar oyuna dahil oldu, Semih düşüşte olduğunu bizzat belli etti. Olmuyor Semih bence, toparla kendini.

Trabzon finali öncesi takımın sana ihtiyacı var. Cenk 90. dakikaya kadar neden sahadaydı. Anlamak güç.

Defans oyuncularının bariz hataları, 80. dakikaya kadar bariz ortadaydı. Hakem zaman zaman maçı durdurarak kalteyi düşürdü.

Hataysporlu oyuncuların, kendi ceza sahalarında, yerde kalmaları tepki aldı. Hatayspor haklı olarak son dakikalar oyunu soğutmak için her şeyi yaptı. Belki bu 3 puan Hatayspor'u ligde tutmaya yarayacaktı çünkü.

Son dakikalarda Mustafa Hekimoğlu oyuna dahil oldu, Türk futbolu adına mutluluk verici gençler çoğalmalı. Son dakikalardaki karambol VAR'dan penaltı kararı ile maçı 2-2 ye taşıdı. Aboubakar beraberliği tabelaya yazdı.

Keyifsiz maç, tatsız prova diyebiliriz bu maç için. Kupa son söz olur Beşiktaş için.