Beşiktaş, sahaya sol kanatta Muçi ve kalede Ersin ile farklı bir 11’le çıktı.

Maç öncesinde belirttiğim gibi, Beşiktaş, Marmoush’un golüyle 1-0 öne geçti. 2-0’dan sonra rahat bir görüntü çizen Beşiktaş, rakibin orta saha ve kompakt oyununa fizik üstünlüğü de ekleyince, dirençli bir oyun sergilemeye çalıştı. Ancak, Muçi’nin sol kanattaki etkisizliği ve hocanın yanlış şablonu, Beşiktaş’ın oyununu olumsuz etkiledi.

Sahada beklediğimiz bir Beşiktaş yoktu. Çok fazla gol kaçırdılar. İlk yarıda Marmoush ve Ebimbe ile iki gol gördü Beşiktaş, Immobile’nin kötü performansı karşısında zor anlar yaşadı. Immobile, Beşiktaş’ın oyununu bozan isimlerin başında geliyordu.

Bu şartlarda sahada galip gelen taraf Beşiktaş taraftarıydı. Ne Swenson ne de Masuaku bu gece beklenen performansı sergileyebildi. Ne set oyununda ne de kaptıkları toplarla geçiş oyununda başarılı olabildiler. Beşiktaş, topu ileri taşımakta zorlanırken, rakip, topa sahip olduğunda oyunu yavaşlatmayı başardı. Buna rağmen Beşiktaş birçok gol pozisyonu kaçırdı.

Eğer Beşiktaş golü bulabilseydi, Immobile bu kadar etkili olamayabilirdi diye düşünüyorum. Bu gece oynamayan Rafa, penaltıyı kaçıran Immobile ve Muçi ile başlayan Gio’yu eleştiriyorum. Ayrıca Beşiktaş’ta kondisyon açısından bir düşüş var gibi görünüyor. Bu, erken sezon yüklemelerinin bir sonucu olabilir. Beşiktaş’ın bir an önce toparlanması gerekiyor, yoksa “atı alan Üsküdar’a mı, Beyoğlu’na mı, Kadıköy’e mi geçti” belli olmaz.