Beşiktaş, Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı etkileyici bir performansla mağlup etti.

Henüz 22. saniyede Immobile’nin golüyle maça adeta "kupa benim olacak" mesajıyla başlayan Beşiktaş, Hollandalı teknik direktörünün yönetiminde tamamen yenilenmiş bir takım görüntüsü çizdi. Geçen yılın yorgun ve doygun takımı olarak sahada varlık gösteremeyen Galatasaray ise ne toplu oyunda ne de topsuz oyunda etkili olabildi. Mertens ve kenarda Kerem Aktürkoğlu'nun çabalarına rağmen, Beşiktaş'ın ayağa tek pas ve geçiş oyunları mükemmel bir şekilde işledi. Rafa Silva ve Immobile'nin uyumu, Musrati ve Gedson'un yerinde müdahaleleri, Swenson ve Masuaku'nun çıkışlarıyla Beşiktaş, tipik bir Hollanda futbol anlayışıyla rakibini adeta sürklase etti.

Özellikle kritik anlarda bulduğu gollerle Süper Kupa'nın sahibi olan Beşiktaş, takım olma konusunda büyük bir aşama kaydetmiş görünüyor. Bu takımdan sonra kim gelirse gelsin, siyah-beyazlı ekip bu formunu koruyacaktır.

Beşiktaş, bu sezon çok farklı bir takım olacağının sinyallerini verdi. Sahada dirençli, efektif ve kurgusu dolu bir oyun sergileyen Beşiktaş, yaratıcı oyuncularıyla bu sezon lige damga vuracağa benziyor. Özellikle Ciro Immobile’yi izlemeye devam edin derim. Hazırlık maçlarında Beşiktaş’ın yeni bir oyun şablonu oluşturduğunu gözlemlemiştik ve bu Süper Kupa'da atılan 5 golle de bu oyun planının başarıya dönüştüğünü gördük.

Paulista’nın özgüvenli bir şekilde topu dikine oyuna sokması, Beşiktaş’a çok güzel bir hava katmış. Öte yandan, Galatasaray’ın ise yeni bir döneme girmesi, yeni bir çehre ve dinamizm kazanması şart. Bu oyunla geçmiş seneleri çok arayacak gibi görünüyor.

Tebrikler Süper Kupa Şampiyonu Beşiktaş!