Beşiktaş, sanki Ajax'tan çekinerek sahaya çıkmış gibi bir oyun planıyla mücadele etti.

Onana ve Musrati'nin varlığı, Beşiktaş'ın rakibini fazlasıyla önemsediğinin ve defansif bir düşünceyle sahada olduğunun göstergesiydi. Masuaku ve Swenson'un ileri çıkışları ise diğer maçlara göre çok daha az oldu.

Mustafa'yı böyle bir maçta önde tutmanın doğru bir tercih olmadığını düşünüyorum, GİO. Beşiktaş, bana dün akşam soru işaretleri bıraktı. İzlanda ve Norveç'in eski futbol anlayışı aklıma geldi izlerken. Bana kalırsa Semih Kılıçsoy gibi bir oyuncu bu maçta sahada olmalıydı. Acaba diyorum, Beşiktaş lige bomba gibi girdi ama yüksek tempolu maçlar bu performansın yavaş yavaş düşmesine mi sebep oldu? Artık Musrati'nin oynadığı bölgeye bir çözüm bulmak zorundayız.

Maç öncesi YouTube programımda, "Bu maçtan alınacak en iyi sonuç beraberlik olur," demiştim. Sözde futbolu bilenler "yener geliriz" deseler de Ajax'ı iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Ancak böyle bir fark bekliyor muydum? Hayır! En azından rakibi darbeleyen ve ısıran bir Beşiktaş bekliyordum. Bunu yapsak, en azından bir beraberlik almaz mıydık?

Öte yandan, sadece takipçi ve abone kazanmak için "fark atar geliriz" zihniyeti devam ediyor. Felix ve Paulista'nın oyunu ileri taşımaya çalışmaları da sonuç vermedi. Şahsen, Beşiktaş'ta yeni bir oyun şablonu geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Rafa Immobile de bu gidişle bize ilaç olmaz. Acilen yeni bir yapılanma ve yeni transferler gerekiyor, özellikle bekler ve kanatlar açısından.

Ajax, önde pres yapan ve hızlı çıkan bir ekip. Önde topu çok iyi paylaşıp Kenneth Taylor ve Traore ile çabuk organize oluyorlar. Biz ise temposuz futbol ve ne yaptığını bilmeyen bir oyun anlayışıyla oynayarak çok daha farklı bir mağlubiyet alabilirdik. Beşiktaşlıyım ama aynı zamanda gerçekçi bir futbol yazarı olduğumu düşünüyorum. Bu oyun anlayışını bir an önce değiştirmeliyiz. Yoksa, stoperlerin ne kadar iyi olursa olsun, Rafa gelip orta sahada rakibe baskı yapıp top kazanmaya çalışıyorsa, zaten fazla söze gerek yok. Üzülmek gerek.

Var olanı kaybetmeyelim, yeterli olan o. Bir felsefe sergiledik, bunu devam ettirelim. Mario ve NDour ikilisini Musrati ve Onana'nın yerinde kullansak, bu skor çıkmazdı. Benim düşüncem, agresif ve delici bir oyuncu ile inatçı, iki yönlü bir bek acilen alınmalı. Yoksa çok geç kalmış oluruz.