Beşiktaş oyuna hızlı başladı. Rizespor alan daraltma çabası içersindeydi. Beşiktaş'ın hücum veryasyonlarını bozma mücadelesi  içerisindeydi.

Bu dakikalarda Muçi vurdu, Tarık çıkardı.
Semih'i heyecanlı, Mulekâ'yı iştahlı, Muçi'yi de hâlâ ben buraya alışamadım, havasında buldum. Tabiki İlhan Palut takımları tehlike arz eden takımlardır her zaman.

Shevly'in köşe atışı, Olawoyn kafası ile buluşunca, olanlar oldu ve 0-1 Rizespor golü geldi. 5. dakikada bir takım, biraz önde biraz baskı kurduğu zaman Beşiktaş'a karşı gol bulmaması içten değil zaten.
 
Dakika 7 de Salih Uçan, yoktan var olan kafası ile Omar Colley'e asisti yaptı. Beşiktaş golü buldu. Arka tarafa koşular, tabi Semih Rachitsa ve Muleka'dan geldi. Muçi artık, Boğazın sarhoşluğundan kurtul vurduğun gol olsun. Semih ölü toptan golü buldu ama gol vardan döndü. Ghezzal liderdi, Semih hızlı. Lideri var dedirtti, uzun zaman sonra Beşiktaş.

Salih Uçan, dikine oynayan bir orta saha Musrati'siz orta saha direnç getirdi Beşiktaş'a bu yağmurda ilk devre bu futbol bence ayakta alkışlanır. Colley'in yağmurda koşarken görülmez, mantığı ile gördüğü sarı kart direkt dize müdahaleydi. Bence sarı kartla ucuz yırttı diye düşünüyorum.

Halil İbrahim, Taha, Emirhan yumuşaklığı Beşiktaş'ın rahat bir oyun oynamasını sağladı diye düşünüyorum. Muleka'nın düşürülüşüne de VAR'dan penaltı çıkmayınca ilk devre karşılıklı gollerle bitti.

İkinci yarı Warrall oyunda, Colley kulübeye çekildi. İkinci yarı karşılıklı hızlı
oyunla başladı. Verasonoviç Shelvey'le etkili oldu Rizespor. Ghezzal'i ayakta, Swenson'u oturarak alkışlıyorum, böyle devam edin, taraftarın canını yiyin. Ghezzal'e biraz Rachitsa da ayak uydurunca izlenebilir futbol oldu zaman zaman.

GHEZZAL VAR OLUNCA, BEŞİKTAŞ'TA LEZZET VAR.

Rachid Ghezzal gibi ayaklar, unutulmamalıdır ki maçlara lezzet katan ayaklardır. Futbola lezzet katarlar. Beni bu maça bağlayan ayaklardan biriydi Ghezzal'ın ayakları. Beşiktaş'ı şampiyonluk potasında tutan ayaklardır, Ghezzal gibi oyuncular, böyle
devam Ghezzal. 

Mulekâ gezmeye devam ediyor Beşiktaş sahilinde avare sallanan sandallar gibi böyle olmaz! 

Varesanoviç Çaykur Rize'de Muammer  Sarıkaya ile değişti dakika 62 de. Jo Warral'da ilk defa önde pas yaparken görüldü bunuda büyük Beşiktaş taraftarına belirtmek isterim...
Dakika 63 de Chemberlian, Cenk girdi.

Takımın kralı, gecenin kralı Ghezzal müthiş ortaladı, Rachitsa harika bir kafa ile 66. dakikada Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

Bu golde Rachitsa'nın ligdeki ilk kafa golü idi. Kafa gollerinin akşamında, Shelvy'nin ortasında Emirhan 67. dakikada beraberliği getirdi. 2-2
Rizespor kolay yiyor, kolay atıyor buda ilginç istatistik..

Ben bu sene Rizespor'un içerde farklı, dışarda farklı görüntü sergilediğini düşünüyorum.
Semih'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bravo bu mücadeleye bu koşu temposuna içe katedişine budur Semih.
Chemberlian, olumlu toplar kullandı, uyumlu paslar yaptı, takımı önde tutmada iyiydi girdikten sonra.

Rizespor'un Shevly ve Akintola oyunu enine boyuna oynayan oyuncuları bu akşam Rizespor etkili oynadı ise bu iki oyuncunun, etkisi büyük, Muammer'i de es geçmemek lâzım. Tarık da maçın kilit oyuncusu idi. Keyifli bir 80 dk izledik diyebilirim. Milot Rachitsa çok iyi vurdu 78'de Tarık iyi çıkardı.
Necip de sahada varlığını her saniye gösterdi. Bravo Necip Uysal.. 83 dakikada penaltı itirazları olsada, el topa gitmedi, top ele değdi diye düşünüyorum.

Sonradan oyuna giren Cenk"in son bölümlerdeki didinişi, beni son derece memnun etti.

Toparlayacak olursam, Beşiktaş kupa maçı öncesi, beni mücade hırsı, Rachid Ghezzal'in liderliğe soyunması, oyuncuların hırslı mücadelesi, beni çok memnun etti. 90+ 7 de Joao Warrall, serbest vuruşun devamında kafa ile çizgiyi geçti, geçmedi tartışması içersinde golü buldu. Mulekâ'nın düşürülüşü, Beşiktaş'a, şans alamazsın diyen, Ali Şansalan'ın isteğiydi diyorum. Ama sonuçtan çok oynanan futbol pozitifti.