Maça önde baskıyla başlayan bir Kayserispor vardı.

Özellikle kanatlardan sürükledikleri toplarla Beşiktaş ceza sahasına sık sık yüklenirken, zaman zaman Morte Cardozo’nun ve kanat bekleri Hasan Ali ile Gökhan Sazdağı’nın bindirmeleri, yağmurun da etkisiyle Beşiktaş savunmasını zorladılar.

Orta sahada Mario etkisiz kalırken, Ndour’un mücadeleci yapısı ve ayaklarını iyi kullanması Beşiktaş’a fayda sağladı diyebilirim. Beşiktaş, bekleri olmadan oynarken, göbekte Musrati gibi en azından topu tutup öne taşıyabilecek bir oyuncudan mahrum olmasına rağmen, mücadele gücü yüksek bir takım izledik. Ancak, orta saha ve forvet arasındaki bağlantıyı iyi sağlayamayan bir Beşiktaş vardı sahada.

Rashica, sağ bek başladığı maçı önde yaptığı koşularla iyi tamamladı. Beklerin yokluğunda zaman zaman üçlü oynayarak defans bloğunu kalabalık tuttuk. Gedson Fernandes’in dikine çıkışları ile Beşiktaş nefes aldı. Emirhan Topçu da sahada koşan ve savaşan oyuncularımızdan biriydi.

İkinci yarıda ise daha farklı bir Beşiktaş vardı. Koşan, önde baskı kuran ve savaşan bir takım. Gedson, Kayserispor defans oyuncusunun yaptığı hatayı değerlendirerek topu kaptı ve adeta “günün adamı benim” diyerek skoru açtı.

Bu bindirmelerden birinde, Attamah’ın Rashica’yı ceza sahasında düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Immobile gole çevirdi ve Beşiktaş 2-0 öne geçti. 87. dakikada ise Immobile, ceza sahasında neredeyse bir güreş pozisyonuyla düşürüldü. Ancak hakem bu pozisyonu es geçti. Uzun yıllar konuşulacak bir penaltı kararı maalesef görülmedi. Aynı pozisyonun devamında Kayserispor lehine bir penaltı verildi, ancak pozisyon VAR incelemesiyle iptal edildi.

Sonrasında, sahanın iki yönünü de oynayan Rashica’nın mükemmel ortasına iyi yükselen Immobile, güzel bir kafa vuruşuyla topu Kayserispor ağlarına gönderdi ve Beşiktaş skoru 3-0’a taşıdı. Maçta sonradan oyuna giren Semih ise faydalı performansıyla “ben de skora katkı sağladım” diyordu. Maalesef Muçi ve Onana yine istenileni veremedi.

Oyun olarak değil, skor olarak iyi bir Beşiktaş maçı izledik. Gedson kilidi açtı, sonrası Kartal’ın gecesi oldu. Gedson, Rashica, Ndour, Paulista, Felix ve Emirhan’ı alkışlıyorum. Gecenin 3 puan anahtarı olan Gedson’u tebrik ediyorum. Ancak Onana ve Muçi ile bu iş olmaz. Bu takıma en az 3 transfer şart. Taraftarıyla birlikte bu takımın ligi iyi bir yerde bitireceğini düşünüyorum. Güneş yönetimindeki Beşiktaş’ın daha güzel günler göreceğine inanıyorum.

Hakem için bir çift sözüm var: Zaman zaman maçtan koptum, Allah’tan Beşiktaş kopmadı. Aksi takdirde bu maç çok konuşulurdu.

Son olarak, yazımı yazarken Burak Yılmaz’ın istifasını duydum. Kayserispor’a yeni başlangıçlar için hayırlı olsun, başarılar dilerim.