Harika bir istanbul akşamında, iki takım, final biletini almak için Tüpraş'ın çimlerine çıktı.

İlk dakikalarda Ankaragücü önde baskılı ve hızlı, Beşiktaş kontrollü başladı. Ankaragücü Kitsiu ve Efgan'ın top yapma becerisinin neler getireceğine bağlı gibiydi.

Ghezzal belli ki komutan Logar benim, önderi benim buranın dedi maç başlarında. Swenson'u hırslı buldum, ilk dakikalarda. Bu takımın 6'sıda 8'ide Salih olur. Neden Musrati orda anlam veremedim. Yani Salih varken  ben Musrati'yi oturturdum bu benim düşücem tabi. Salih varsa Musrati olmaz. İlk 15 dakika Ankaragücü hareketli, hızlı, atak kovalayan, Beşiktaş set uygularken daha doğrusu, set oyununu kabul ettirmeye çalışan, bir görüntü verdi. Radokoviç ilk 20 dakika Ankaragücü'nü ayakta tutan isimdi. Beşiktaş bir ara top yapmada zorlandı. Beni şaşırtan Beşiktaş her pozisyonda hakeme baktı, buda oyunu hızlanmasını önledi. 22. dakikada Semih en önemli pozisyonunda istediği gibi vuramadı.

Ankaragücü önde basınca Beşiktaş oyun kurmakta zorlandı. Benim Semih ve Ghezzal'den beklentim her an devam etti tabi. Ben Beşiktaş'tan ilk 30 dakika istediğim oyunu maalesef göremedim.

Ankaragücü'de izin vermedi diyebilrim tabi. Muçi dakika 30'da yine vurdu, vurmak için vurma Muçi vurdukların gol olsun artık. Dakika 35 malesef Beşiktaş'ta koordine bir atak göremedim.Bu akşamın kolay bir akşam, olmayacağını düşündüm bir ara. Necip'in cansiperane oyununu görmezden gelmek ayıp olurdu.
Solda da Premier ligden esintiler veren Masuaku'yu da unutmayalım. Ama ilk devre itibari ile futbol keyif vermesede kaçan goller oldu. Ben maçın ilk yarısının futbol adına sınıfta kaldığını düşündüm.
Beşiktaşlı müdafa, Bassogog'u çok boş bıraktı diye düşündüm. 

Musrati yerine Gedson, Semih'in yerine Muleka ikinci yarıda oyuna girdi. Ankaragücü ise AliSow ve Atakan oyuna dahil oldu. Swenson mücadelesi ile beni mahcup etmeye başladı. Bravo Swenson sabaha kadar alkışlarım. Musrati boş bir 45 dakika yaşattı yine olmuyor Musrati olmuyor. Beşiktaş çok boş alan bıraktı. Ankaragücünün yunanlı oyuncusu, karşı karşıya pozisyonu iyi ki kaçırdı yoksa vay halimize. Atakan topu, her ayağına aldığında ıslıklandı. Antipatik olmamak lâzım futbolda.

BİR SÖZÜM DE MUSRATİ'YE

Burası Beşiktaş lütfen Beşiktaş'a fayda sağlayayacak bir oyun sergile Musrati bu formayı bulmak zordur. Bence Salih varsa orada Salih olur bu böyle bilinmeli.

Üzülerek söylüyorum 60. dakika itibari ile Ankaragücü maçta hiç düşmedi. Hatta  AliSow ve Bassogog  çok da etkili oldular.
Tassos'u da es geçmeyelim. Tassos gibi efektif oyuncumuz olmaması bizim için gerçekten çok manidar. Dakikalar 63'ü gösterirken günün hırslı ismi,
Ghezzal yerini, Chermberlian'a bıraktı. Beşiktaş bu dakikalarda ön alan baskısını sürdürdü. Bu dakikalarda, Beşiktaş'ta fiziksel, mental düşüş başlamışken rakibi ise daha diri! Dakika 70'de Muçi kaleci ile karşı karşıya golü buldu. Kartal'a nefes aldırdı. Boğaz'ın mis havasında Edrinyo ile Tolga dakika 72'de yer değiştirdi. Beşiktaş golü bulduktan sonra kendi alanında, çok boşluklar bıraksa da son 20 dakika"ya önde girdi.

Ankaragücü bana şu izlenimi verdi; ben bu maçtan son dakikaya kadar kopmayacağım.
der gibiydi. Ama Beşiktaş ben gücümü tarihimden alır, taraftarıma sunarım dedi. Bu yıl hediyem bu diyordu Beşiktaş. Salih çıktı Cenk Tosun girdi son bölümde.

Beşiktaş'ta Gedson takımı öne taşıdı harika bir şekilde, bu dakikalarda Cenk'in şutu direkte patladı.

Son dakikalar Beşiktaş'ın baskısını hissettirdiği dakikalar diyebiliriz.

Rachitsa'yı da unutmayalım, gecenin çalışkan ismiydi, alkışlıyorum.

Boğazın çocukları finale yakıştı bence, bu büyük taraftarı ile Türkiye kupasında finalin kulbunu tutuyordu. Derler ya Forması yetti diye, evet kartal mücadelesi ile alıyordu maçı. Böylesi final niteliğinde maçlarda, futbola çok bakılmaz!
Kartal maçı aldı, finale kondu.