Bir kere şunu en başta söyleyelim. Lig'de Şampiyonluğa oynayan her takımın son haftalara doğru kötü oynayarak kazanma hakkı vardır ama bu Fenerbahçe ise daha zordur çünkü Fenerbahçe her zaman eleştirilmeye mahkumdur ve mazereti yoktur.

Bu takım daha 4 gün önce, uzatmalarla 120 dakika + penaltılarla birlikte toplam 3 saate yakın bir Avrupa Çeyrek final maçı oynamış, Üstelik o maçın 11'inden Fred ve İrfan Can'ı çıkarması sonucunda çok eleştirilen İsmail Kartal'ın yine aynı 11 ile bu önemli Sivas virajına çıkmasına rağmen.

Doğrudur Fenerbahçe tüm haklı mazeretine rağmen maçın ilk yarısında iyi oynamamıştır ama ona rağmen pozisyonlar bulmuştur, rakibe ise ofsayt olan Manaj'ın gol pozisyonu haricinde net gol fırsatını vermemiştir. Kaleci Livakoviç ise 2 önemli şutu çelmiştir. Fenerbahçe'nin Szymanski ile uzaktan çektiği şutlar var Dzeko'nun atamadığı net goller var ama Fenerbahçe'nin birde Fred'i var ki aniden çıkıyor ve uzaktan son dakikada attığı güzel golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiriveriyordu.

İkinci yarıda net bir pozisyon ile başladı Fenerbahçe ve pozisyonu cömertçe harcadı.

Bu arada Szymanski uzaktan şutlarına devam ediyordu.

Derken Sivas, hızlı bir hücumda Koita ile birden golü buluverdi. Fenerbahçeli futbolcular strese girer miydi? Ve maç asıl şimdi başlıyordu.

Golden sonra Fenerbahçe doldur boşalta döndü.

İrfan Can ve Fred olağanüstü mücadele ettiler.

Mert Müldür, Cengiz, Batshuayi, Serdar Dursun doğru değişikliklerdi.

İrfan Can sahaya yüreğini koydu ve attığı gol ile Fenerbahçe'yi ipten aldı.

Gol sonrasındaki uzak kale arkasındaki taraftarlarına koşup Şampiyonluk inancı yansıtması ve hırsı güzeldi.

Maç bu skorla bitecek denirken Manaj hiç alakasızca kendisini yere atıverdi, ne Fenerbahçe'li son futbolcu ne de Livakoviç'in futbolcuya bir dokunuşu olmadı. Sonuçta çok isteyen iyi mücadele eden Fenerbahçe uydurma bir Var penaltısına kurban edildi. Çok zorda olsa çıkmayan candan umut kesilmez ve bu yarış Seyrantepe'ye kadar devam eder.

"Bu iş bitti" diyenlerin G.Saray'ın Adana Demirspor deplasmanı, Sivas maçı ve Karagümrük deplasman maçlarını beklemesini tavsiye ediyorum.