Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Rams Başakşehir’i konuk etti. Sarı Lacivertli ekip baştan sona üstün oynadığı maçı 4-0 kazandı. Bu sonuçla ligde 6’da 6 yapan Fenerbahçe, puanını 18’e yükseltti ve zirvedeki yerini korudu.

Sarı Kanaryalar aynı zamanda bu galibiyetle Avrupa maçları da dahil, 13’te 13 yaptı. Rams Başakşehir karşısında golleri 5. dakikada Djiku, 10. dakikada Leo Duarte (KK) ile 20 ve 80. dakikalarda Sebastian Szymanski kaydetti.  

KADIKÖY'ÜN HAVASI BİR BAŞKA

Olağanüstü Kadıköy atmosferi geceye damga vurdu. Fenerbahçe taraftarı son yıllarda hiç bu kadar kenetlenmemiş, hiç bu kadar şampiyonluğa inanmamıştı. Başkan Ali Koç bu defa turnayı gözünden vurmuşa benziyor.

Fenerbahçe'nin her futbolcusu oyuna katkı yapıyor ve tüm enerjisini sahaya koyuyor. Kadro kalitesi seyir keyfini artırırken, taraflı tarafsız tüm futbolseverlerce takdir topluyor.

Fenerbahçe Rams Başakşehir'e pozisyon vermeden maçı kazanırken, adeta rakibine top da göstermedi. Szymanski attığı iki golle maçın yıldızı oldu. Polonyalı futbolcu üçüncü bölgede oyunu çok iyi yönlendirmesinin yanı sıra tabela katkısıyla da göz doldurmaya devam ediyor.

Dusan Tadic de yine oynadığı ve oynattığı futbolla hem rakip savunmayı yıpratıyor hem de takımının kazandığı puanlara lider oyuncu kimliğiyle katkı yapıyor.

Savunmada Becao ve Djiku ikilisi duvar gibi geçilmezi oynarlarken hücuma katkı vermekten de geri kalmıyorlar. Zira bu defa da Djiku bir forvet edasında harika bir yarım vole gole imza attı. İsmail Yüksek de savunma ikilisinin önünde yine bu sezon oynadığı tüm maçlarda olduğu gibi nefes kesici rolünü başarıyla yerine getirdi.

Oosterwolde Fenerbahçe savunmasının sol kenarında her geçen gün daha da büyüyor. Hızlı, oyun sezgisi yüksek, çabuk karar veriyor ve gözü kara oynuyor. Ferdi de sağ kanatta aynı şekilde takıma katkı sağlıyor.

Fred bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile sahanın her yerine koşuyor. Koridor açıyor, pozisyon yaratıyor.

İrfan Can da bu maç tabela katkısı olmasa da çok koştu, gollerde pozisyonu başlatan isim oldu. Taraftar her maç bağrına basıyor İrfan'ı. Emeğinin karşılığını tribünden gördüğü sevgiyle fazlasıyla alıyor.

Bir kaç gün önce eşinin babasını kaybeden, cenazesi için ülkesine gidip-gelen Dzeko biraz yorgun ve moralsiz olsa da elinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalıştı. 

Kalede dünya devi Livakovic'e fazla iş düşmeden bir maç daha tamamlandı.

İSMAİL KARTAL DEHASI

Fenerbahçe işleyen bir makina gibi. Sistemi belli, oynadığı oyun ve aldığı sonuçlar ortada. İsmail Kartal Fenerbahçe'yi şaha kaldırdı. 13 resmi maç 13 galibiyet müthiş bir seri. 

Taraftar mutlu, takım keyif veriyor ve keyif alıyor. Fenerbahçe tartışmaya mahal vermeksizin her maçta rakiplerine üstünlük kuruyor. Bu sezon sonu Bağdat Caddesi'nden başlayacak, Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir köşesine yayılacak muazzam bir şampiyonluk coşkusu için inanmışlık hat safhada. Federasyon ve medya rakip takımları yarışta tutmak için türlü entrikalar çevirse de görünen köy kılavuz istemiyor. Bana da son zamanların  meşhur sloganıyla yazımı tamamlamak kalıyor; Yaklaşıyor yaklaşmakta olan!

Serkan ÖZCAN

Spor Editörü