Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında konuk ettiği MKE Ankaragücü'nü Cengiz Ünder’in ayağından bulduğu gollerle 2-1 yendi. Bu sonuçla puanını 60’a yükselten Sarı Lacivertli ekip, zirvedeki yerini korudu.

FENERBAHÇE'DEN İNANILMAZ PERFORMANS

Sarı Kanarya 90 dakika boyunca öyle bir efor sarfetti ki, rakip takım maçın bitiş düdüğü ile derin bir nefes almıştır. Bu bunaltıcı atmosferde, bu inanılmaz baskılı futbol oynayan Fenerbahçe'ye karşı 2 gol yemek üzmemiştir Ankaragücü ekibini. 

CENGİZ'DEN 9 PUAN

Bu sezon sakatlığı sebebiyle çok fazla forma şansı bulamayan milli futbolcu formasına kavuşmasıyla birlikte muazzam bir katkı verdi takımına. Cengiz, Kayserispor deplasmanı, İstanbulspor deplasmanı ve bu maçta attığı gollerle Fenerbahçe'nin hanesine 9 net puan kazandırdı. Özellikle bu sezon atbaşı giden şampiyonluk yarışında 1 puan bile fazlaca öneme sahipken, 9 puanlık katkı şampiyonluk yolunda büyük bir katkıdır. 

FERDİ ÇOK BÜYÜK OYNUYOR

Ferdi Kadıoğlu her hafta bitmek bilmeyen enerjisi ile Fenerbahçe ataklarını şaha kaldırıyor. Savunmada geçit vermiyor. Hücumda fırtına gibi esiyor. Eşleştiği oyuncunun sinirleri ile oynuyor. Biz de ona övgü dizmekten sıkılmıyoruz. Fenerbahçe ve milli takımımız için çok büyük kazanım.

Dusan Tadic, Ankaragücü maçında on yıldızlı bir futbol ortaya koydu. Sırp yıldız, Ferdi Kadıoğlu ile birlikte sol taraftan oyunu yönlendirirken, saha içi liderliği ile de yine otoritelerce tam not aldı.

Dzeko, çok özel bir forvet. Şanssız bir şekilde golü bulamadı belki ama üçüncü bölgede rakibe tehdit oluşturduğu yetmiyormuş gibi, orta alanda hatta savunmada da kendini gösterdi yer yer. Büyük karakter gerçekten.

Szymanski, skor katkısı vermese de çok çalıştı. Fenerbahçe'nin dinamosu.

İsmail Yüksek, harika bir maç çıkarttı. Her pozisyonun içinde vardı. Rade Krunic de yavaş yavaş formasına ısınıyor. Mert Müldür, Gökhan Gönül'den sonra  Fenerbahçe taraftarının özlediği hücumcu sağ bek hasretini sona erdirdi. Hücumda çokça kendini gösteren Mert de kestiği toplarla ayrıca takdir topladı.

Savunmada Djiku kusursuza yakın bir futbol oynadı. Serdar Aziz de Fenerbahçe'nin savunma opsiyonlarının her bir parçasının ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Maçı tribünden izleyen yeni transfer Çağlar Söyüncü de eklendiği zaman Sarı Kanarya'nın savunma hattı adeta duvar haline gelmiş olacak.

Livakovic penaltıda hatalı bir çıkış yapsa da Mortutan'ın 25 metreden vurduğu mükemmel şutu nefis bir şekilde çıkardı. Sonrasında Hırvat kaleciye pek iş düşmedi zaten.

Futbolcular harika, Oyun harika, atmosfer harika... Her şey mükemmel gidiyor Kadıköy'ün Fener'inde. Ama bunlardan çok daha önemli bir ayrıntı var ise o da takımdaki arkadaşlık ortamı. Herkes birbirini çok seviyor. İrfan yedek kaldı yerine oynayan Cengiz gol attığında yüzündeki mutluluk aslında Fenerbahçe'nin bu sene neden bu kadar iyi olduğunun en bariz karesiydi.

İsmail Kartal Fenerbahçe'ye çağ atlattı adeta. Takımda kolej havasını yaratması, futbol adına sürekli doğruları yapması, her maça takımını bu yüksek konsantrasyon ve motivasyonla hazırlaması takdire şayan. İsmail hoca futbolu sanata dönüştürdü. Elindeki malzemeyi bir maestro şefi gibi yönetiyor. Ve bu orkestra Kadıköy'de futbolseverlere en güzel şampiyonluk şarkısını dinlettiriyor.