Sosyal Sigortalar Kanunu’nda 8 Eylül 1999 yılında yapılan değişiklikle hayatımıza giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT ) kavramı, emeklilikte sigortalılık süresi ile prim gün sayısının yanında yaş şartının eklenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Yasa değiştirilmeden önce, kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıllık sigortalılık süresi ve prim gün sayısındaki koşulların karşılanması yeterliyken; değişiklik sonrası prim sayısı artırılmış, yaş şartı ise kadınlarda 58, erkeklerde 60 olarak emeklilik yaşı olarak belirlenmiştir.

Yapılan değişiklik ile yaşa takılanların sorunu ise, 03/03/2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan EYT Kanunu ile çözülmüş; 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun ile artık 1999 yılı öncesinde sigorta girişi olan kişilerin yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilmesi sağlanmıştır.

Kanunun yürürlülüğe girmesi ile emekliliğe hak kazanan kişiler her halükarda kıdem tazminatına hak kazanmaktadır. İşyerinde çalışan kişi eğer aynı işyerinde çalışmaya devam edecekse veya etmeyecekse kıdem tazminatının ödenmesi gerekmektedir. Ancak çalışan kişinin rızası ile işverenle anlaşması halinde kıdem tazminatını daha sonra almayı kabul edebilir. Bu haliyle çalışan tekrar işe girişi yapıldıktan sonra kıdem tazminatına hak kazanacak bir sebeple iş yerinden ayrılıyorsa, EYT çıkışında hak kazandığı da dahil ikinci çıkış tarihi itibarı ile hak kazandığı toplam kıdem tazminatını alabilecektir. Tam tersini düşündüğümüzde de, çalışan daha sonraki tarihte kıdem tazminatını hak edecek bir nedenle işten ayrılmıyorsa sadece EYT ile çıkış tarihinde kazanmış olduğu kıdem tazminatına hak kazanır.

EYT kapsamında emekli olan çalışanın, aynı işyerinde çalışmaya devam etmesine rağmen kıdem tazminatını aldığı ihtimalde ise kıdem sıfırlanır ve dolayısıyla kıdem tazminatı ödenen emeklilikten önceki çalışma süresi, ikinci çıkışta dikkate alınmaz. İşçi ile işveren anlaştığı müddetçe kıdem tazminatı taksitle ödenebilir. Hatta, kıdem tazminat borcunun taksitle ödenmesi konusunda yapılan anlaşmada aksi öngörülmemişse, kural olarak, işçinin faiz talebinden vazgeçtiği kabul edilir. Ancak, bu sonuç işverenin taksit anlaşmasına uygun hareket etmesine bağlıdır.

Av. Arb. Arzu YAZAN