Beşiktaş sezonun formalite maçına Recep Tayyip Erdoğan stadında çıktı.

Genç oyunculardan kurulu kadro beni oldukça mutlu etti. Özellikle Mustafa Hekimoğlu, Demir Ege, Fahri Kerem Ay gibi gençlerin sahada olması beni çok mutlu etti. Hızlı bir takım Kasımpaşa 4. dakikada hızlı gelişen bir atakta Nuno de Costa güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Kasımpaşa’da Mamodou Fall, Aytaç, Nuno De Costa çok kaliteli isimler, Beşiktaş bu oyunculardan transferde faydalanabilir. Zaynutdunov, Cenk, Chamberlian Beşiktaş’ta son maçlarını oynamışlardır umarım.

Semih ilk devre izlenimlerim de 2 yönlü oynadı alkışladım. Mustafa Hekimoğlu en genç oyuncu olarak Beşiktaş tarihinde en genç oyuncu olarak oyuna başlayan oyuncu oldu tebrikler Mustafa. Onur sağ tarafta çok iyi beğendiğim bir isim böyle devam et Onur Bulut, ben seneye de iyi işler yapacağını düşünüyorum Onur Bulut’un.

Beşiktaş hızlı etkili bir ekibe karşı oynadı. Defans zafiyetleri devam ediyor önde baskıyı iyi yaptılar özellikle bu oyunda Semih iyiydi. Hızlı kanatları kuvvetli ekiplere karşı nasıl oynamalıyız açısından maçın Beşiktaş adına katılımıydı.

Mustafa Hekimoğlu, Semih Kılıçsoy anlaşmalı atağı dakika 35 de golle sonuçlanıyordu. İki genç oyuncunun bu uyumlu gol pozisyonunu birlikte organize etmeleri beni mutlu etti. Beşiktaş’ta etkili yabancı oyunculara ihtiyaç var bunu belirtmek istiyorum.

Kupa Beşiktaş’a moral verse de bu maçtaki oyun çok şeyler değişmeli dedirtti bana. Semih güzellikler sundu zaman zaman Demir Ege mücadelesi ile memnun etti, Aytaç Kara ve Hayradonovic takımı Kasımpaşa'yı ayakta tutan isimler. Beşiktaş önümüzdeki sene sağlam bir omurga oluşturmak zorunda. Yoksa 3 maçla kupa kazanılır ama uzun lig maratonuna güçlü girmek zorunda Beşiktaş, genç oyuncuların varlığı beni bu yönde çok mutlu etti.

İkinci devre Necip ve Emrecan Terzi oyunda iki yerli oyuna girdi, iki yabancı oyundan çıktı. İkinci yarının başında Aytaç Kara müthiş bir orta kesti sağ taraftan Yasin Özcan şık bir vuruşla durumu 2-0 yaptı. Dk 60 Aytaç beğendiğim bir isim orta saha 6 8 olarak şu an Türkiye’de büyük takımlarda rahat oynayacak bir oyuncu önümüzdeki yıl bunu görürüz diyorum.

Yorgun bir görüntü vardı sahada bunu yeni sezona taşımaz Beşiktaş umut ederim. Beşiktaş önümüzdeki senenin planlamasında defans kurgusuna 1 orta sahaya 2 forvete 3 oyuncu takviyesi yapmak mecburiyetinde. Kırılgan oyuncu grubunu elinden çıkarmak lider isimlere yönelmek biran önce hoca işini çözmek zorunda. Rakibe hamle yapacak alan daraltacak karakter gösterecek isimleri almak zorunda. İkinci devre Necip ve Emrecan iyi mücadele verdiler diyebilirim. Beşiktaş’ın revizyona ihtiyacı çok büyük. Mutluluk sarhoşluğu büyük zarar getirir.

Baktığımızda genç oyuncuların karakter sergilemesi adına iyi bir sınavdı. Mustafa Hekimoğlu, Demir Ege, Emrecan Terzi Tayyip beni mutlu etti. Kasımpaşa’dan kaleci Gianniotis çok iyi bir kaleci ben Kasımpaşa’nın oyun karakterini oyuncu grubunu oyun içindeki taktiksel tercihlerini beğendim set ve geçişlerde başarılıydılar. Beşiktaş bunu bu sene sahaya yansıtamadı. Bunu önümüzdeki yıl sahaya yansıtması gerekli yoksa sıkıntı sürer. İyi futbol iyi oyuncularla oynanır mantalitesi değişmez. Sahada 11 tane Semih gibi mücadele eden isim oluşmaya başlayınca şampiyonluklar gelir.

Kasımpaşa maçında şunu gördük. Sert kreatif ekiplere karşı direncimiz düşük karakter koyacak tecrübeli ve genç isimlere ihtiyacımız var. Semih Kılıçsoy karakteri derken boşa söylemedim 87. dakikada attığı müthiş bireysel beceri dolu gol bunun bariz göstergesiydi. Gelecek yılın kadrosunda Semih ve yeni gelen iyi isimler Beşiktaş’ı zirvede tutma mücadelesi vereceklerdir. Bravo Kasımpaşa sezon sonu olmasına rağmen bu tempoda futbol oynadığın için Beşiktaş'ı da kupa şampiyonluğu için tebrik ediyorum.

Sonuçtan çok gençlerin sahada olması beni mutlu eden gerçekti, inşallah bu büyüyerek önümüzdeki sezona taşınır.