Fenerbahçe, Michy Batshuayi ‘nin 4 golle yıldızlaştığı Ziraat Türkiye Kupası 5. tur karşılaşmasında Adanaspor'u 6-0 yendi ve adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan maçta Sarı Lacivertli ekinin gollerini 29. dakikada Lincoln Henrique, 39, 50, 68 ve 71. dakikalarda Michy Batshuayi ile 81. dakikada Mert Hakan kaydetti.

İsmail hoca daha çok yedek ağırlıklı bir kadro ile maça çıkarken, aynı zamanda yeni transferlerden Leonardo Bonucci ile Rade Krunic'i ilk kez 11'de sahaya sürdü. Krunic ilk resmi maçına çıkmış oldu.

BATSHUAYI LİGİN EN İYİ İKİNCİ FORVETİDİR

Bu dondurucu soğukta haftaiçi olmasına ve maçın alt ligden bir rakibe karşı olmasına rağmen stadyuma gelen 20 bin Fenerbahçeli'nin içini ısıtan oyuncu ise Michy Batshuayi oldu. Batshuayi 4 golle maça damgasını vururken, istek ve arzusu ile de ayrıca tam not aldı. Maçtan sonra gideceği dedikodularını hem kendi hem de İsmail hoca yalanladı. Belçikalı forvet bana göre şu an ligin gol kralı Edin Dzeko'dan sonra Türkiye'deki en formda olan ikinci forvet. Ligin kalan bölümünde Fenerbahçe'ye çok daha faydalı da olacaktır.

Fenerbahçe'de sakatlıktan dönen Lincoln Henrique de attığı nefis gol ve yaptığı asistle formasına çok iyi bir ilk yarı oynayarak kavuştu. Brezilyalı yıldız uzun bir sakatlık sürecinin ardından ben de buradayım mesajı verdi.

Emre Mor bu maçın ilk yarısında çok vasat bir görüntü sergilerken, ikinci yarıda ise çok farklı bir motivasyonla sahaya çıkmış gibiydi. Sanırım İsmail hoca devre arasında kendisini uyarmış olacak ki, yıldız oyuncu ikinci yarıyı domine eden isimler arasındaydı. Zira maçı iki asist ile tamamlamayı başardı.

FENERBAHÇE GOL YAĞDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe zayıf rakibine karşı yedek kadrosuyla sahadaydı fakat yine de ligdeki tariflerinden biriyle maçı tamamlamasını bildi. Bu sezon ofansif anlamda taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Sarı Lacivertli ekip, Süper Lig'de 57, UEFA konferans Ligi'nde 34 ve Türkiye Kupasında 6 gol olmak üzere toplamda 97 gole imza atarak büyük bir rekorun da altına imza atmış oldu. Bu rakam gerçektende büyüleyici.

İsmail hoca ve talebeleri her kulvarda en iyisini yapmaya, maksimum gücünü ortaya koymaya devam ediyor. Lig, Avrupa derken, kupaya da bol gollü başlayan Fenerbahçe, devasa kadrosuyla üç kupada da zafere ulaşabilecek bir güce sahip. Taraftar takımına ve hocasına güveniyor. Fenerbahçe oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bırakıyor. 

Sözün özü, kupanın son şampiyonu unvanını elinde bulunduran Fenerbahçe bu sezona da gol şovla başladı. Hem de yine soğuk bir akşamda taraftarının en çok hoşuna giden skorla.