Türkiye, İtalyan teknik adam Vicenzo Montella ile şahlanmaya devam ediyor.

Milli takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi Almanya'yı, finalin oynanacağı Berlin Olimpiyat stadyumunda muazzam futbolu ile sahadan sildi ve karşılaşmayı 3-2 kazanmayı başardı.

İdeal onbiri ile sahaya çıkmamasına rağmen, milli takımımız oldukça etkili bir futbol sergileyerek stadyumu dolduran Türk taraftarların da büyük desteği ile Almanlara futbol dersi verdi.

Takımımızın gollerini, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı (Pen) kaydetti. Milli takımımız büyük turnuva öncesi Avrupa'ya adeta korku saldı.

ŞAMPİYONLUK HAYAL DEĞİL

Bu takıma Çağlar, Merih ve Arda gibi üst düzey yıldızların da ekleneceğini düşünürsek, 2024'te kupa hayali kurmamız sanırım çok da yanlış olmayacaktır.

Montella'nın dehası milli takıma yüklediği özgüven ile kısa sürede inanılmaz bir yol katettmiş olduk.

Almanya'da, Almanlara karşı Türk taraftarlara "oley" çektirtecek kadar net bir futbol oynanması ayrı bir keyif verdi bizlere.

Açıkçası taktiksel açıdan pek bir şey yazmak istemiyorum. Çünkü Türk milli takımı sahada kusursuza yakın bir futbolla fantastik bir galibiyet aldı.

HAKAN ÇALHANOĞLU KIZAĞA ÇEKİLMELİ

Bu maç bize göstermiş oldu ki, fazlaca eleştirilen Hakan Çalhanoğlu olmadığında, milli takımımız ikinci bölgeden üçüncü bölgeye top taşırken, çok daha kararlı ve isabetli kararlar alabildi. Hakan'ın ne yazık ki bu takımda el freni oyunu, bizi orta alanda sıkıntıya sokuyordu. Görüldü ki, Çalhanoğlu'nun yokluğunda bloklar arası geçişlerimiz çok daha hızlı ve sonuca yönelikti.

ABDÜLKERİM'DEN KUSURSUZ PERFORMANS

Abdülkerim Bardakçı'nın savunmada harikalar yarattığının da altını çizmek de fayda var. Birinci bölgede Çağlar ve Merih'in de takıma katılmasıyla üst düzey bir form rekabeti olacaktır. Bu rekabet olumlu anlamda bize katkı sağlayacak bir durum olacaktır.

Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'deki muazzam futbolunu milli forma altında da sürdürüyor. Attığı goldeki muazzam kontrolü, topu sürmesi ve noktayı koyması takdire şayandı.

KENAN YILDIZ GÖZÜMÜZÜN PASINI SİLDİ

Öte yandan Juventus forması giyen 18 yaşındaki genç yetenek Kenan Yıldız, Türk halkının yanı sıra tüm futbolseverlerin de beğenisini kazandı. Güçlü fiziği, çabuk ve hızlı karar alması, bitiriciliği ile milli takıma daha nice katkılar sağlayacağının sinyallerini verdi.

Rüya gibi bir akşamı geride bırakırken, artık gözümüzü 3 gün sonraki grup elemelerindeki son maçımız olan Galler müsabakasına çevirdik. Zira o maçta alınacak 1 puan bile Almanya'ya lider unvanıyla gitmemizi sağlarken, öte yandan da kura çekimleri için torba avantajını beraberinde getirecek.

Yedek ağırlıklı kadrosu ile Almanya'da Almanya'yı deviren takımımızı ve bu takımın gerçek kahramanı Vicenzo Montella'yı yürekten kutluyor ve yolumuzun açık olmasını diliyorum. Tebrikler Türkiyem...