İlk yarıda, Fenerbahçe'nin geçen yılki ön alan presinden eser yoktu.

Orta saha ile ileri uç arasındaki iletişimsizlik ve takımı öne iten beklerin eksikliği, Fenerbahçe'nin atak sürekliliğini sağlamasını engelledi. İki 6 numara ile savunmada kalmasına rağmen, dönen topların Antalyaspor’da kalması, takımı sürekli geriye koşturdu. Bu durum, atak devamlılığını da olumsuz etkiledi. Tadić ve Džeko'nun temposuzluğunun yanında, Szymański’nin üretkensizliği de eklenince, Fenerbahçe adına ilk 45 dakika neredeyse boşa geçmiş kabul edilebilir.

İkinci yarıda, oyun boyunu kısaltıp atak devamlılığı sağlanabilseydi, Fenerbahçe, hataya çok açık olan Antalyaspor savunmasını zorlayabilirdi. İlk yarıda, Szymański’nin ceza sahasında yaşanan karambolde önce direğe çarpan, sonra önüne düşen topu ağlara göndermesine rağmen, topun kale çizgisini geçmediği gerekçesiyle gol verilmedi. Bize göre top çizgiyi geçmiş gibi görünse de, VAR incelemesi sonrası gol iptal edildi.

31Ce305B Ab08 4485 95D8 C33B921E1618

Bu pozisyonun hemen sonrasında, Džeko ceza sahasında topu korumak için sol ayağını koydu, ancak Veysel'in kontrolsüz müdahalesi doğrudan Džeko'nun sol bacağına geldi. Düşen Džeko'nun eline çarpan top, hakem Cihan Aydın tarafından penaltı yerine "el" olarak değerlendirildi ve Antalyaspor lehine karar verildi. Bu karar büyük tepki topladı.

Antalyaspor'un ilk yarıdaki tek tehlikeli pozisyonu, ceza sahası dışından çekilen ve Djiku'ya çarparak direğe vuran topun Livaković tarafından kontrol edilmesiydi.

Fenerbahçe, ikinci yarıya Fred ve Kostić ile başladı ve oyunun kontrolünü ele aldı. Bu çabaların meyvesini, Tadić’in sağ kanattan ceza sahasına girerek attığı akıllıca golle aldı.

Thalisson Kelven’in kendi kalesine attığı golde ise Fred ve En-Nesyri'nin baskısı önemli rol oynadı. İkinci yarıda Antalyaspor, Fenerbahçe sahasına neredeyse hiç gelemedi.

Mourinho, En-Nesyri ile Mert Hakan Yandaş hamleleri yaptı. Bu arada, José Mourinho'nun, Džeko'nun iptal edilen golünü protesto etmek için laptopunu yayıncı kuruluşun kamerasının önüne koyması dikkat çekiciydi. Bu hareketinden dolayı sarı kart gördü. Džeko'nun golü milimetrikti ve nasıl ofsayt verildiği anlaşılmadı.

Son 7 Antalya deplasmanının 4'ünü kazanan Fenerbahçe, geçen sezon olduğu gibi bu yıl da 2-0'lık skorla galip gelerek, üst üste 23. deplasman maçından da yenilgisiz ayrıldı. Bu 23 maçın 19’unu kazanmayı başardı.

B46F579B Faf8 4174 933C 849E16D2Bb03

Fenerbahçe, çokta iyi oynamamasına rağmen Antalya deplasmanını net skorla aşarak lige tekrardan tutundu ve rakiplerine "Bu yarışta en iddialı benim" dedi.

Fenerbahçe, haftayı bay geçecek ve milli maç arası nedeniyle tam 3 hafta boyunca Süper Lig'de maç yapmayacak. Perşembe akşamı ise UEFA Avrupa Ligi'nde Twente ile deplasmanda karşılaşacak. Avrupa'da başarılar diliyoruz.