Fenerbahçe İsmail Kartal yönetiminde UEFA Konferans Ligi ön elemelerinde ışıldamaya devam ediyor.

Sarı Laciverli ekip Maribor karşısında da baştan sona üstün oynadığı müsabakayı 3-1'lik galibiyetle taçlandırarak Play Off turu için önemli bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig'in başlamasına ramak kala oynadığı futbolla bu sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu dosta düşmana gösterdi. Üçüncü bölgede özellikle Sebastian Syzmanski'nin oyuna dahil olmasıyla göstediği performansla otoriterelerce tam not aldı. 

Dusan Tadic'in çalışkanlığı, Dzeko'nun tecrübesi, Ferdi'nin muazzam oyunu, İrfan'ın İsmail hoca ile kendini yeniden bulması, Syzamanski'nin olağanüstü yetenekleri gecenin Fenerbahçe adına olumlu notlarıydı.

Yeni transfer Rodrigo Becao, savunmanın yanı sıra hücumda da etkin olacağının sinyallerini attığı şık kafa golü ile verdi. Fenerbahçe, yıllar sonra Lugano tadında skorer bir savunmacıya sahip oldu.

İsmail Yüksek'e ayrı parantez açmasak olmazdı. Maçın ilk dakikasından itibaren hemen hemen her Maribor atağını kesmesinin yanı sıra, üçüncü bölgeye aktardığı toplarla da rakip kalede tehlikeler yaratmayı başardı. Yerli, genç bir yetenek daha Fenerbahçe sayesinde Türk futboluna kazandırılmış oldu.

FRED FENERBAHÇE'DE

Taraftarın heyecanla beklediği Manchester United forması giyen Brezilyalı Fred'in de transfer haberinin aynı akşamda çözüme kavuşması adeta güzel bir yemeğin üzerine gelen tatlı kıvamındaydı.

Artık lig için geri sayım başladı. Fenerbahçe'nin mevcut kadrosu dahi şampiyonluk ipini rahatlıkla göğüsleyebilecek yapıya sahipken, başta Fred olmak üzere bir kaç kaliteli ayağın da katılması ile oldukça güçlü bir Fenerbahçe izleyeceğimiz şimdiden kesin gibi.

Fenerbahçe'nin vazgeçtiği oyuncular üzerinden transfer çalımı yaygarası koparanlara, en güzel cevabı, yönetim bu yerinde ve kaliteli transferlerle vermiş oluyor.

Malum camianın oyuncu satmadan değirmenin suyununun nereden geldiği belli olmayan para kaynakları ile yaptığı transferlere karşılık, oyuncu satışı rekorları kırarak, yerinde ve kaliteli isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe UEFA'nın da radarına girmeden, işini layıkıyla yapıyor.

OKAN BURUK İÇİN ENDİŞELİYİM

Okan Buruk'un Şampiyonlar Ligi ön eleme maçından sonra kendini ele veren Fenerbahçe kompleksinin bu sene daha fazla artacağı ve kompleksin giderek anksiyeteye dönüşeceği bir sezon başlıyor. Tüm takımlarımıza sakatlıksız, terör örgütlerinin, derin ellerin müdahale etmediği bir sezon diliyorum.