Fenerbahçe, 5-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Hollanda'nın Twente takımını deplasmanda 1-0 yendi ve adını UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplara yazdırdı.

De Grolsch Veste Stadı’nda oynanan maçı 1-0 kazanan Sarı Lacivertlilerin golünü 72. dakikada Edin Dzeko penaltıdan kaydetti.

İlk maçtaki 5-1'lik skorun avantajı ile çıktığı maçta Fenerbahçe fazla kasmadan, kendini yormadan oyunu rolanti de götürerek penaltıdan skoru bulmasını bildi.

İsmail Hoca, Szymanski'yi dinlendirmek için Mert Hakan Yandaş ile maça başladı. Bana göre Szymanski asla yedek kalmaması gereken tek oyuncu.

Aslında ilk maçtaki farklı skordan sonra maçla alakalı çok teknik taktik konuşmaya pek lüzum kalmayan bir maç oldu demek sanırım pek yanlış bir tabir olmaz.

Fenerbahçe'de savunmada Osayi, Becao, İsmail Yüksek, Serdar Aziz, savunmanın önünde İsmail Yüksek ve ileri uçta golün sahibi Dzeko kusursuza yakın bir futbol sergilediler. Sonradan oyuna giren Joshua King'in penaltı pozisyonundaki yaptığı koşu ise gecenin en mükemmel hareketi oldu.

BEŞİKTAŞ ZORLANMADI

Beşiktaş'ta ilk maçta deplasmanda 3-2 kazandığı maçın rövanşında Vodafone Park'ta ağırladığı Ukrayna temsilcisini 1-0 ile geçerek gruplara adını yazdırdı.

Savaşın vurduğu Ukrayna'nın temsilcisi Dinamo Kiev'in eski halinden eser yoktu. Beşiktaş'ta Gedson Fernandes, Rosier, Rashica ve tek golün sahibi Vicent Aboubakar Beşiktaş adına galibiyeti getiren isimlerin başında geldiler. Yılların tecrübesi Necip Uysal da maçın iyi oyuncularındandı.

TEŞEKKÜRLER ADANA DEMİRSPOR

Yukatel Adana Demirspor ilk Avrupa kupaları tecrübesinde Play Off turunda Belçika'nın Genk takımına penaltı atışları sonrası kaybederek dramatik bir şekilde veda etti. 

İlk teknik direktörlük deneyimi yaşayan Patrick Kluivert'in müthiş bir dinamizm kattığı Adana Demirspor muhteşem taraftar desteğiyle başladığı maçta rakibine üstünlük kurmayı başardı. Fakat penaltı atışlarında Belhanda'nın lakayıt vuruşu sonrasında Konferans Ligi’de yazık ki hayal oldu. Bana göre tur ilk maçta kaybedilmişti. Yukatel Adana Demirspor'a tüm Türk futbolseverlere harika bir deneyim yaşattığı için teşekkür ediyoruz.

KONFERANS LİGİNDE KURALAR BUGÜN ÇEKİLİYOR

Haftanın ardından 3 Türk kulübü Fenerbahçe ve Beşiktaş UEFA Konferans Ligi gruplarına kalmayı başarırken, Galatasaray'da Molde'yi geçerek adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın grup aşamalarındaki rakipleri bugün çekilecek kura ile belli olacak. Kadro kalitesi ve oynadığı futbolla kaliteyi tabelaya yansıtan Fenerbahçe bu sezon Konferans Ligi'nin en güçlü adaylarından biri.

GALATASARAY'IN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile eşleşti. Sezona oynadığı futbol bakımından çok iyi başlangıç yapamayan Galatasaray'ın gruplarda işi oldukça zor olacak. Rasyonel düşünmek gerekirse gruptan çıkması şansı bana göre çok düşük. Bu grupta üçüncülüğü alabilirse UEFA Avrupa Ligi'nde daha iyi bir sezon geçirebilirler.

Ülke puanı açısından bakıldığında verimli ön eleme turlarları oynayan temsilcilerimizin, gruplarda alacakları her puan altın değerinde olacak. Gelecek sezon Avrupa Kupalarıa 6 takım göndermeyi garantileyen ülkemizin, tüm takımlarına şimdiden başarılar diliyor, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.