A Milli Futbol Takımı'mız Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme karşılaşmasında Ermenistan ile 1-1 berabere kalarak altın değerinde 2 puanı Yeni Eskişehir Stadyumu'nun çimlerinde bıraktı.

Stefan Kuntz'un takımı motive edemediği aleni bir şekilde belli olduğu maçta, oyuna sonradan giren yerli Haalan'ımız Bertuğ Yıldırım'ın attığı golle ne yazık ki 1 puana razı olduk.

Yıllardır milli takım performansı sorgulanan Hakan Çalhanoğlu'nun yine silik futbolu sebebiyle ekibimiz orta alanda oyun kuramazken, Benfica forması giyen Orkun Kökçü'nün de oldukça vasat bir performans sergilemesi hücum etkinliğinden yoksun bir milli takım izlememize neden oldu.

Oyun geneline bakıldığında sahada ne oynadığı belli olmayan, herhangi bir oyun şablonuna sahip olmayan millilerimizin, bundan sonra hata yapma şansı kalmadı.

Galatasaray'da iyi bir performans sergileyen Kerem, Barış Alper ikilisi de dağınık bir görüntü verirken, hücüm anlamında 85 dakika neredeyse tek olumlu hareket izleyemedik. Sonradan oyuna giren İrfan Can Kahveci ve Mert Müldür'ün oyuna hareketlilik getirdiği milli takımımzda geceye not düşebileceğimiz iyi bir performans göremedik diyebiliriz.

TFF İSTİFA ETMELİDİR

Kağıt üstünde Hırvatistan'dan başka güçlü rakibimizin bulunmadığı grubumuzda, gelinen noktada işler arap saçına dönmüş durunda. Ermenistan gibi kadro kalitesi Türkiye'nin çok çok altında olan bir takıma dahi diş geçirememe ihtimali ile karşı karşıyayız. Bu gruptan çıkamamak milli takım tarihine yeni bir rezalet olarak kayda geçer.

Türk futbolunda basiretsiz federasyon yönetimleri, her türlü yolsuzluğa başvuran başkan ve yöneticiler, eyyamcı hakemler, kavgadan beslenen medya bugün gelinen noktada tüm bu rezilliğin sorumlusudurlar. 

Mevcut federayon başkanı Mehmet Büyükekşi ve sol cenahında bulunan Hamit Altıntop acilen görevlerinden istifa edip, yerine futbol aklı olan, adaletli yönetim ve yöneticilere görevi devretmelidirler.

Zira aldıkları kararlarla sadece malum camia adına çalışan ve bahsi geçen camianın her türlü günahını sırtlayan adaletsiz yönetimleri Türk futboluna zarar vermektedir.

SORUYORUZ

Stefan Kuntz kimdir? Backround'u milli takımı yönetmek için yeterli midir? Siz bu takıma hoca olarak bu zatı muhterimi reva görürken görürken hangi kriterleri göz önünde bulundurdunuz. Uluslar Ligi'ndeki rezalet sonrası milli takımın tarihindeki en iyi jenerasyonlarından birini bu adamın ellerine mahkum etmekteki ısrarınız niye? Daha kaç turnuvayı bu arkadaşın iş bilmemezliği yüzünden heba edeceksiniz? Lütfen bu gece derhal istifa edin. Bizler ay yıldızlı formayı bu kadar basiretsiz bir hocanın ve yönetimin ellerinde eriyip gitmesine göz yummak istemiyoruz.

GEÇ KALINMIŞ DEĞİL

Her şeye rağmen kadromuzda bulunan futbolcu kardeşlerimizin alnından öpüyoruz. Onların içinde bulundukları imkan ve şeraitini düşünmeksizin ellerini taşın altına koyduklarını biliyoruz. Tek ihtiyaçları olan işinin ehli bir teknik adam. Takım sporlarının en önemli unsuru olan teknik adamın yoksunluğu bugün içinde bulunduğumuz absürt durumun en temel nedenidir. Yarından itibaren köklü bir yönetim değişikliği ile Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmamız hayal olmayacaktır.

Türk milleti Cumhuriyetimizin 100. yılında ay yıldızlı formadan zaferler beklemektedir. Bu zaferler ancak futbol aklı yüksek yöneticilerle gelecektir. İplerini ellerinde tutabilecekleri kukla teknik adamlarla çalışmayı tercih eden yöneticilerle değil!