İlk 10 dakika Rizespor fırtına gibi başladı ve Fenerbahçe'yi sahasından çıkartmadı bir iki de uzaktan şutla kaleyi yokladı.

Maça Fenerbahçe'nin alışık 11'ile başlamaması şaşırttı. İsmail Kartal sağ bek Mert'i yedek bıraktı, sol bek oynattığı Ferdi'yi sağa çekti, uzun süredir oynamayan Jaiden'i sol bek oynattı ileride ise Cengiz'i ve Dzeko'yu tercih etti. Formda olan Batshuayi ve İrfan Can'la oyuna yine başlamadı.

Bonucci gibi bir Lider oyuncunun yedek kalması pek kabul edilebilir değil tabii ki kadro çok geniş ancak İsmail hocanın Bonucci 'den daha çok faydalanması gerekiyor zira geriden de oyun kuran ve gol pozisyonuna sokan güçlü bir oyuncu Bonucci.

Bu sahada maç oynamak çok zor, Rizespor fizik gücüyle öne çıktı ilk yarının da hakimiydi. Fenerbahçe 0-0 iken Dzeko ile net pozisyon yakaladı ancak Kaleci Tarık güzel çıkardı. O pozisyon öncesinde Szymanski yapılan hareket kırmızı da olabilirdi hakem Arda Kardeşler nedense sarıyla geçiştirdi.

Fenerbahçe ikinci yarıya Krunic, Szymanski ve Cengiz'in yerlerine İrfan Can, Mert Hakan ve Serdar Dursun ile başladı ve değişiklikler yerindeydi.

Nitekim hemen semeresini verdi, İrfan Can sazı eline aldı, Serdar Dursun'a asisti mükemmeldi. Serdar Dursun'un gelir gelmez attığı gol çok iyi moral oldu.

Mert Hakan'da Dzeko'ya gol attırdı. Böylelikle İsmail Hoca'nın Dzeko"yu niye oyundan almadığı net şekilde anlaşılmış oldu. Dzeko golde kaçırsa, hatada yapsa, oyuna katkısı yadsınamaz.

Fenerbahçe, golden sonra pozisyonlarda buldu;

Sonuçta; Gecenin ve maçın yıldızı İrfan Can 3.golü atarak skoru tayin etti. Fenerbahçe, ilk yarı 1-0 yenik kapadığı maçı ikinci yarıda 3 gol birden atarak 3-1 gibi net bir skorla kazandı.

Fenerbahçe'nin 12 Rakibi, Galatasaray'ın 13 maçı kaldı ve Fenerbahçe bu akşam maç fazlası ile de olsa Liderliği geri almasını bildi ve Şampiyonluk yolunda Rize deplasmanı gibi çok önemli bir engeli aşmayı başardı.