Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de 12. hafta maçında  deplasmanda Yukatel Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi.

Yeni Adana Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı karşılaşma golsüz eşitlikle sonuçlandı. Puanını 31’e yükselten Fenerbahçe, averajla zirveye yükseldi.

HAYIRDIR MELER?

Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid Braga müsabakasında başarılı bir yönetim gösteren Halil Umut Meler, aynı başarısını Adana Demirspor - Fenerbahçe maçında tekrarlayamadı. Meler, ayağa basmaları görmezden dahi gelirken, ilk faulunde Crespo'ya sarı kart göstererek maç boyu performansına olumsuz etki etti. Demirsporlu futbolcuların doğrudan ayağa bastıyı bir çok pozisyonu es geçerken, özellikle Balotelli'nin Bartuğ'a yaptığı kasıtlı darbeyi de es geçerek kırmızı kartına başvurmadı.

Yine Adana Demirsporlu N'Diaye'nin bir tartışma anında arkadan sarılarak Oosterewolde'yi yere düşürmesine kart vermemesi akşamın en ilginç kararlarından bir tanesiydi. Aynı pozisyona sonradan müdahil olan 2 Adana Demirsporlu futbolcuya da sarı kart göstermemesi oldukça vahim hakem hatası olarak kayda geçti.

FRED'SİZ ORTA SAHA SANCILI

Fenerbahçe'de geçtiğimiz üç maça bakıldığında Fred'in ne kadar kıymetli bir oyuncu olduğunu, takımın bel kemiğinin Brezilyalı futbolcu olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Fred'in olmayışı ikinci bölgedeki Fenerbahçe etkinliğini azalttı. Aynı zamanda pas trafiği Sarı Lacivertliler adına keşmekeş bir hal aldı. Öte yandan Szymanski'nin performansını da yarı yarıya düşürdü. Çünkü orta alanda Fred olmayınca, Szymanski istediği topları alamadı ve skor katkısı azaldı.

SAKATLIKLAR CAN SIKIYOR

Fenerbahçe Fred'in yanı sıra, savunmada Becao ve Djiku ikilisinin de yokluğu da savunmadan oyun kurma stratejisini olumsuz etkiledi. 

İSMAİL YÜKSEK'İN DE YOKLUĞU HİSSEDİLDİ

Trabzonspor maçında neden kırmızı kart gördüğü bile belli olmayan İsmail Yüksek'in yokluğu da savunmanın önündeki sigortaların atmasına neden oldu. Crespo maç eksiğine rağmen iyi performans sergilemiş de olsa, kazanan takımın eksik dişlilerinin fazlaca olması İsmail Kartal'ın oyun planının sekteye uğramasına sebep oldu. 

İSMAİL HOCA OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİNDE AKSİYON ALMAKTA GECİKTİ

İsmail Hocanın son bir kaç maçtır oyuncu değişikliği konusunda ağar davranması da olumsuz sonuçların nedenlerinden biri oldu diyebilirim. Deneyimli hoca ikinci yarıda takım oyundan düştükten sonra hamle yapmakta gecikti. Özellikle bu maçta aksayan Tadic, Szymanski, İrfan gibi yıldızlarını oyundan almakta anlamsız bir tereddüt yaşadı. Hem de elinde Emre Mor, Kent ve Cengiz Ünder gibi başka takımlarda doğrudan ilk onbirde forma giyebilecek kalitede yedek oyuncuları varken.

MAÇ SONU HARİKA GÖRÜNTÜLER

Geceye ilişkin bir dipnot da, maçın bitiş düdüğü ile birlikte gergin bir maç olmasına rağmen, iki takım oyuncularının ve teknik heyetinin birbirlerini güler yüzle tebrik etmeleri, kucaklaşmaları, forma değiştirmeleri son zamanlarda görmeye alışık olmadığımız ve özlediğimiz bir tablonun ortaya çıkmasını sağladı. İki takımın oyuncularını da bu davranışlarından ötürü kutluyorum.

Sonuç olarak yarıştığı her kulvarda şampiyonluğa oynayan, 19 maçlık seri yapan bir takımın böylesine yorucu bir maç takviminde, sakatlıkların da etkisiyle sorunlar yaşaması gayet normal bir durum. Bir iki maç sendeledi diye hemen İsmail hocanın defterini dürmeye çalışanların asla iyi niyetli olmadığını, Fenerbahçe'nin başarısını istemedikleri gibi huzursuzluk iklimi yaratmaya çalıştıkları da bir gerçek.

Adana Demirspor gibi ligin en iyi takımlarından birine karşı, deplasmanda özellikle ilk yarıda oynanan oyun ve alınan bir puan ile yeniden liderlik koltuğuna yükselen Fenerbahçe'ye milli aranın da ilaç gibi geleceğini düşünüyorum.

Ligin iki takım arasında geçen bir şampiyonluk yarışına dönüştüğünü, bu yarıştaki kutuplardan birinin de federasyonundan, yayıncı kuruluşuna, medyasından sosyal medyasındaki trollerine kadar kılıç kuşanmış bir Galatasaray camiası olduğunu da unutmamak gerekir. Son zamanların çuvallayan, ne dediği belli olmayan, cümle kurmakta zorluk çeken adamı Erden Timur'un söylemlerindeki tutarsızlık ve endişe de aslında bu sezon Fenerbahçe'nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu açıkça gösteriyor.

Bu sezon her zamankinden çok daha fazla kenetlenmeye ihtiyacı olan Fenerbahçe camiasının da, iki puan kaybına bakarak hocasına, oyuncularına motivasyonlarını bozacak sözler söylemek yerine, desteklerini sonuna kadar sürdürmeliler. Bütünleşmiş bir Fenerbahçe camiasını bu dünyada yıkabilecek hiç bir güç yok. Ne eyyamcı hakemler, ne korkak federasyon, ne yanlı yayıncı kuruluş ne de terör örgütleri. Fenerbahçe küllerinden doğan bir güçtür. Bu sezon da küllenen şampiyonluk ateşi yeniden alev almıştır.