Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Ülker Stadyumu'nda muhteşem bir atmosferde Kasımpaşa'yı 2-1 devirerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir kilometre taşını kayıpsız geçti.

Sarı Lacivertli ekip oldukça zor geçen karşılaşmada, üstelik 58. dakika Porozo'nun golüyle geriye düşmüş olsa da maçı çevirip üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Hani derler ya "böyle maçlar şampiyonluğun habercisidir" diye işte öyle bir galibiyet aldı Sarı Kanarya.

MERT HAKAN YANDAŞ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU BİR KERE

Fenerbahçe'de komutan Mert Hakan Yandaş, enerjisi ve hırsı ile takımı ayakta tutarken, geçen hafta Rize'den gelen rüzgarını Kasımpaşa maçında attığı nefis klas frikik ile taçlandırmış oldu.

Eksikleri nedeniyle oyun kurgusu sekteye uğrayan İsmail hoca, bu sezon daha evvelden 4 karşılaşmada olduğu gibi geriye düştüğü bu müsabakada da yine doğru hamlelerle rakibini mat etmesi, bu işin ustası olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.

Özellikle Fred'in yokluğunda orta alanda sıkıntılar yaşayan sarı lacivertli ekipte, Szymanski'nin de bu eksik kurguya ayak uyduramaması nedeniyle formsuzluğu ortaya çıkınca kadro yapısı o muazzam futbol oynayan Fenerbahçe'ninkinden çok daha farklı bir yere evrilmiş oldu.

Sakatlıklar, eksikler zaman zaman böyle uzun maratonlarda elbette olur ve olacaktır da ama önemli olan böyle zamanlarda bir şekilde o üç puanı kazanabilme becerisini ve arzusunu gösterebilmek, bir takım için olmazsa olmaz niteliğindedir. İsmail Kartal ve ekibi bu hırsı bizlere göstermekte, eksiklere rağmen mücadele etmeye ve kazanmaya devam etmekdedir.

Maçın hakemi Cihan Aydın, Ferdi'ye yapılan yüzde yüz penaltıyı atlayarak Fenerbahçe aleyhine işleri daha da zorlaştırırken, Allah'tan son dakikada elle oynamayı VAR yardımı ile de olsa tespit ederek maçın sonucuna etki edecek bir yanlıştan dönmüş oldu. Pozisyonla ilgili yapılan spekülasyonlar da oldukça ilginç. Kasımpaşalı oyuncunun elinden topun sektiği çok bariz bir şekilde anlaşılmakta.

LEKE SÜRMEYE ÇALIŞAN GÜRUH İŞ BAŞINDA

İt ürür kervan yürür. Kedi miyavlamalarına aldırış etmeden Fenerbahçe bu eksik kadrosuna rağmen üç puanı söktü aldı. Elbette bu sezon alışa gelmiş bir Fenerbahçe oyunu izlemedik. Zaman zaman böyle stresli maçlar olacaktır. Ne demişler kişi kendinden bilirmiş işi. Yılladır hakemleri ayartan, eski oyuncularının beyinleri ile kalplerinin çelişmesinden fayda sağlayanlar, terör örgütlerinden nemalamanlar bugün Fenerbahçe'nin tertemiz galibiyetlerine leke sürmeye çalışmaktadır. Biz de Fenerbahçe'nin geçtiğimiz zamanlarda malum camiya verdiği yüz yıllık ayarla yazımızı tamamlayalım "O karanlık; şampiyonluk posterlerinde saklamak zorunda kaldığınız yüzlerde, yıllarca futbolu tahakküm altına aldığınız derin ilişkilerinizde gizli! 
Kendi ışıklarınızı yakarsanız aydınlanır!"