Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de ertelenen 16. hafta mücadelesinde Tümosan Konyaspor ile karşılaşığı müsabakada baştan sona üstün oynadığı ve Edin Dzeko’nun 3 golle yıldızlaştığı karşılaşmada rakibini 7-1 mağlup etti ve puanını 50’ye yükselterek liderliğini sürdürdü.

Kadıköy'de soğuk geceyi ısıtan golleri 12 (P), 32 ve 40. dakikalarda Edin Dzeko, 42. dakikada Mert Müldür, 44. dakikada Sebatsian Szymanski, 63. dakikada Michy Batshuayi ve 83. dakikada Uğurcan (KK) atarken konuk ekibin tek golü ise 90. dakikada Guilherme'den geldi.

REKOR KIRILABİLİR!

Fenerbahçe ligin ilk yarısını 56 golle tamamlayarak büyük bir rekora imza atarken, ligin ikinci yarısında da bu grafiği yakalar ve 48 gol daha atarsa, kendine ait 103 gollük rekorku kırmış olacak.

Tümosan Konyaspor'un da bu maç öncesi 25 gol yediğini ve aslında öyle çok gol yiyen bir ekip olmadığını hatta lig dördüncüsü Beşiktaş'tan bile az gol yediğini hatırlatalım. Keza Galatasaray da 3 gün önce büyük bir bölümü 0-0 giden maçta ufak hakem dokunuşları ile zor bir galibiyet almıştı yeşil beyazlı ekibe karşı!

DZEKO LİGİN EN İYİ GOLCÜSÜ

İstatistikler yalan söylemez. Fenerbahçe ligi süpürüyor. Dzeko 16 golle gol krallığı yarışında zirvede yalnız. Böyle devam eder ve sakatlık yaşamazsa 30 gol barajını aşar. Sezonun ilk yarısına iki hat-trick sıkıştırdı. İzlemek büyük keyif gerçekten.

Öte yandan Szymanski de 2 gol 1 asist ile geceye damga vururken sezonun ilk yarısını da 9 gol ve 7 asist ile tamamlamış oldu. 

İrfan Can Kahveci de bugün yaptığı 2 asistle bu sezon ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı.

Ferdi'nin bitmek bilmeyen enerjisi ve muazzam oyun zekası, Fred'in hem duvar örmesi hem de ikinci bölgeden üçüncü bölgeye çıkardığı toplarla hücuma yön vermesi, Tadic'in lider oyuncu kişiliği ve zaman zaman grafiği aşağı inmiş de olsa takıma her şeyini vermesi sezonun ilk yarısında hafızalarda kaldı.

Becao sakatlanmasa belki Fenerbahçe daha az gol yemiş olacak hatta kaybettiği tek maçı da kaybetmemiş olacaktı. Şimdi o bölgeye bir de Bonucci eklendi. Dünyaca ünlü İtalyan savunmacı Fenerbahçe'ye her anlamda çok şey katacaktır.

Batshuayi her oyuna girdiğinde hücumda etkin oluyor. Bugün de golünü atmayı ihmal etmedi. Yine Joshua King bulduğu fırsatı iyi değerlendirdi. İsmail Yüksek zaten en iyi yerli ön libero. Cengiz Ünder yavaş yavaş ısınıyor havaya girmeye başladı. 

Mert Müldür, Fenerbahçe hücumlarına savunmadan gelerek katkı veriyor. Gol atıyor, asist yapıyor. Osayi bu sezon formunu arttırdı. Serdar Aziz, Djiku, Oosterwolde, Bartuğ... Fenerbahçe gerçekten nefis bir ilk yarı performansı sergiledi. Şampiyonluğun temelleri atıldı.

ÖNEMLİ TAKVİYELER OLACAK

İsmail Kartal'ın istediği hamlelerden biri savunmaydı, başkan en iyisini aldı getirdi. Bir iki dokunuş daha olacak. Büyük ihtimalle Batshuayi satılacak ve yerine bir de forvet takviyesi yapılacak. Kulüp bulursa Umut Nayir de ayrılacak. Fenerbahçe'nin bir diğer takviyesi de 8 numaraya olacak.

Fenerbahçe'nin sezonun başından bu yana ligin mutlak favorisi olduğunu zaten her defasında dillendirdik. İkinci yarı da üzerine koyarak yoluna devam edecektir Sarı Lacivertliler.

Şampiyonluk yolunda tek bir rakip kaldı. Ne oynadığı belli olmayan, oyuncular arasında gruplaşma haberlerinin geldiği, paralarının yatmamasından ötürü sıkıntılar yaşayan, kilo problemli oyuncuları olan, özel hayatları ile magazin malzemesi olan oyuncu grubuyla Galatasaray yarışta iyi bile kaldı.  Bunu kendi oyun becerileri ile yapmadıkları da malum! Ancak sezonun ikinci yarısı bu karışıklıklar, yarıştan kopmalarına neden olabilir. 

Fenerbahçe magazine malzeme vermeden, hakem desteği olmadan, işine odaklanarak, 12 numarasını da yanına almış şampiyonluk şarkıları söyleye söyleye gidiyor hedefe. Bize de bu şarkılara kulak vermek kalıyor.