Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu altıncı ve son hafta maçında Slovakya’nın Spartak Trnava’yı 4-0 yendi.

Bu sonuçla puanını 12’ye yükselten Sarı Laciverliler, grup lideri olarak adını üst tura yazdırdı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan maçta Fenerbahçe'nin gollerini 35. dakikada Ferdi, 48. dakikada penaltıdan Tadic, 60 ve 62. dakikalarda Dzeko kaydetti.

Fenerbahçe'nin büyük hedeflere sahip olduğu Avrupa arenasında, ilk adım olan grup liderliği başarıyla tamamlandı. İsmail hoca ideal ilk 11 düzeninden sadece Livakovic - İrfan Can Eğribayat değişikliği ile çıktığı müsabakada, baştan sona üstün bir futbol sergiledi. Maçın adamı bana göre yine milli yıldız Ferdi Kadıoğlu oldu. Ferdi yıllardır sürdürdüğü üst düzey performansını bu maçta da yineleyerek sahada basmadık yer bırakmazken, maçın kilidini açan gole de imzasını attı.

Bosnalı dünyaca ünlü golcü Edin Dzeko attığı iki golle klasını konuştururken, Tadic de maç boyu takımın saha içi liderliğini üstlendiği maçı penaltı golü ile taçlandırdı.

Fred, orta alanda rakibin ataklarının başlamasına izin vermeden bitirirken, üçüncü bölgeye yaptığı pas servisleri ile de ön plana çıkan isim oldu.

Szymanski maç boyu çok efor sarfetti. Hücum bölgesinde rakip savunmayı oldukça yıpratan Polonyalı yıldız, Dzeko'nun hareket alanının genişlemesine de yardımcı oldu.

İrfan Can Kahveci de bu sezon her maçta olduğu gibi sağ kanattan oyunu yönlendiren isim olurken, oyunda kaldığı süre boyunca çok koştu ve çabaladı. Son golde Dzeko'ya yaptığı asist ile tabela katkısı da yapmayı ihmal etmedi.

Savunmaya ve kaleciye neredeyse hiç iş düşmedi diyebiliriz. Oosterwolde, Osayi ve İsmail Yüksek de hücuma zaman zaman hücuma katkı yapan isimler arasında yer aldılar.

FENERBAHÇE FİNALE GÖZÜNÜ DİKTİ

Fenerbahçe grup aşamasını 12 puanla zirvede tamamlayarak son 16 turuna kaldı. Şimdi önünde kura çekimi var. Diğer gruplarda ikinci sırada yer alan ekiplerden bir tanesi eşleşecek olan Sarı Lacivertliler, sakatlık olmadığı takdirde UEFA Konferans Ligi'nde son maça kadar gidebileceğinin izlenimini bizlere vermiş oldu. 

İSMAİL HOCA İŞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYOR

Ligde ve Avrupa'da liderliği bırakmayan Fenerbahçe'de hala tartışmalara malzeme yapılmak istenilen İsmail Kartal, profesyonelce işini yapmaya ve art niyetli eleştirilere kulak tıkamaya devam ediyor. Zira İsmail hocanın bu zorlu süreçte bazı hataları olsa da Fenerbahçe'ye oynattığı oyun hem ligde hem de Avrupa'da üst düzeydedir. Ötesini iddia edenler başka takımların paralı trolleridir!

Fenerbahçe Avrupa'da fiyasko yaşayan ezeli rakiplerinin aksine grubunu lider tamamlamış, ligde son olarak Beşiktaş'ı da 3-1 yenerek yeniden galibiyet serisini tekrardan 4 maça çıkarmıştır. Sakatlıkların çokça olduğu dönemde bir iki aksayan maçı dışında hedefinden sapacak olumsuz bir futbol sergilememiştir. Hal böyleyken İsmail Hocaya desteğin ve inancın katlanarak devam etmesi gerekir. Yakın bir zamanda 1 hafta arayla oynanacak iki Galatasaray maçında İsmail hoca yine dehasını gösterecek, masa başı oyunlarını seven sarı kırmızılı yönetim ve hocasına sahada dersini verecektir.

İSLAM ÇUPİ'YE SELAM OLSUN

O halde yazımı rahmetli duayen gazeteci İslam Çupi'nin şu satırlarıyla bitireyim; "Türkiye'de Fenerbahçe Cumhuriyeti sağlıklı, başarılı ve ilkse, bu ülkede her şey mutlu ve huzurludur. Esnafın yüzü güler. Perakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. Tiyatrolar, sinemalar, sazlar, barlar, meyhaneler fuldur. Statlar Türkiye'nin her vilayetinde lebaleptir. Fenerbahçe gittiği her kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür. Kötü (!) uğurlanmasına rağmen. Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz."