Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Play Off ilk maçında Kadıköy'de muhteşem seyircisi önünde Hollanda temsilcisi Twente'ye gol yağdırdı.

Fenerbahçe gerçekten de oynadığı futbol ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. Zorlu rakibi karşısında maça kontrollü başlayan temsilcimiz, basit bir savunma hatası sonucu golü kalesinde gördü. Fakat golün şokunu çabuk atlatan Sarı Lacivertli ekip karşılaşmayı 5-1 kazanarak, Konferans Ligi biletini cebine koydu.

Fenerbahçe'nin rakiplere adeta korku veren hücum hattı, Hollanda temsilcisinin de üzerine kabus gibi çöktü. Sebastian Szymanski her geçen gün değerini artırmaya devam ederken, bu karşılaşmada attığı gol ve yaptığı asist ile toplamda 4 gol ve 4 asist sayısına ulaştı.

Brezilyalı orta saha Fred, yıllar sonra Aurelio ve Appiah tadında bir orta saha oyunu izlettiriyor futbol severlere. Oyuna çok hakim, sürekli koşuyor, oyunu çok iyi okuyor.

Öte yandan Tadic de her maç üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. Ferdi arı gibi çalışırken, diğer tarafta oyuna Kent'in yerine dahil olan İrfan da hem oynadığı futbol hem de attığı 2 nefis golle kalitesini ispat etti ve gecenin kahramanlarından oldu.

Tek tek isim saymanın pek bir manası yok aslında. İsmail, Mert Müldür, bu gece savunmanın ortasında görev yapan Oosterwolde - ki çok da harika bir kafa golüne imza attı - Djiku, İrfan Can Eğribat hepsi görevlerini eksiksiz yerine getirdiler.

Bu maçta İsmail hocanın dinlendirmeyi tercih ettiği usta ayak Dzeko maçın sonlarına doğru oyuna girdi ve yine üçüncü bölgede rakibi yıpratmayı başardı. Ayrıca savunmaya kadar gelip top çıkarması da bana Hooijdonk'u hatırlattı.

Fenerbahçe, yıllar sonra doğru transfer politikasıyla oluşturduğu güçlü kadrosu ve  oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor. Bu kalite UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluğa ulaşabilecek kapasitede.

ANLAMSIZ ERTELEMELER

Fenerbahçe taraftarı için sanırım tek üzücü şey haftasonu bu takımı izleyemeyecek olmaları. Çünkü Avrupa Kupalarında mücadele eden 4 takımımızın Trendyol Süper Lig'de bu hafta maçları anlamsız bir şekilde ertelendi. Ben bunun Galatasaray için yapılmış bir uygulama olarak görüyorum. Geçen sene UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamalarını geçen Fenerbahçe'nin, Sevilla ile oynayacağı maçlar öncesinde TFF tarafından herhangi bir erteleme olmamıştı. Keza uzun zamandır böyle bir uygulama söz konusu bile değilken, tam da Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi Play Off maçı öncesi yapılması bana manidar geldi. Tıpkı yıllar öncesinde Galatasaray'ın her Avrupa maçından evvel Süper Lig müsabakalarının ertelenmesi gibi.

EMRE KAPLAN PROVOKASYON PEŞİNDE!

Son olarak Emre Kaplan denilen Aspor elemanına değinmeden geçmek istemiyorum. İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin değeridir ve Fenerbahçeliler için çok değerlidir. Dokunulmazdır. İleri geri konuşup hem ülkedeki futbol iklimini germekte, hem de saygısızlık yapmaktadır. Haddini bilmeli ve sadece kendi işiyle ilgilenip, Fenerbahçe taraftarını provoke etmekten vazgeçmelidir. Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz'da FETÖ ve onun eşeklerini alt etmiştir bunu iyi bilmeli ve karşısına aldığı gücün farkına varmalıdır!