Fenerbahçe, Cengiz Ünder’in 4 golle damga vurduğu maçta İstanbulspor’u 5-1 yendi.

Bu sonuçla puanını 47’ye yükselten Sarı Laciverli ekip, liderliğini sürdürdü. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe'nin gollerini 6, 34, 44 ve 47. dakikalarda Cengiz Ünder ile 45. dakikada Edin Dzeko kaydetti. Dusan Tadic’in penaltı vuruşundan yararlanamadığı maçta, Michy Batshuayi’nin şutunda da top direkten döndü. Ev sahibin tek golünü 32. dakikada Muammer attı. Cengiz, kariyerinde ilk kez bir maçta 4 gol atmış oldu.

CENGİZ ÜNDER FARK YARATTI

Fenerbahçe'de maçın kahramanı milli yıldız Cengiz Ünder olurken, ilerleyen haftalarda zorlu maç trafiğinde tabela yapan, karar verici bir futbolcuyu daha kazanmış oldu. Cengiz oyunda kaldığı süre içinde kusursuz performansını müthiş bitiriclik yeteneği sayesinde 4 golle süsledi. Bundan sonraki haftalarda Cengiz ve İrfan arasında forma rekabeti daha da artacak ve kıyasıya rekabet Fenerbahçe'nin muazzam performansına olumlu etki edecektir.

Fenerbahçe açık ara ligin en iyi hücum organizasyonuna sahip takımı. Bunu hemen hemen oynadığı her maçta rahatlıkla görebiliyoruz. Szymanski, Tadic, Dzeko, İrfan'a artık Cengiz Ünder de eklendi. Rotasyon kalitesi bu yoğun maç trafiğinde Fenerbahçe'yi diğer rakiplerinden ayıran en önemli özelliği olacaktır.

Fenerbahçe'de İstanbulspor maçında kart cezalısı Fred'in yerine Crespo şans bulurken, savunmada da sakatlığını atlatan Serdar Aziz ile Oostervolde ikilisi görev yaptı. Afrika Kupası nedeniyle milli takımda olan Osayi yerine de Mert Müldür sahadaydı. Bana göre Mert Müldür, Osayi'den çok daha fazla hücum özellikleri olan bir kanat bek ve daimi olarak ilk 11'e monte edilmesi gerekiyor.

DZEKO GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Dzeko'nun bu ligin en iyi forveti olduğunu sürekli dile getiriyorum. Müthiş bir saha içi görüş, liderlik, bitiricilik vasıflarıyla sakatlık yaşamadığı takdirde en az 25 golle gol kralı olacaktır. Hem de penaltısız!

Tadic'in biraz tutuk olduğu maçta penaltıyı da kaleciye nişanlaması kendi adına şansız bir maç geçirmesine neden oldu. İsmail Yüksek de fazlaca efor sarfetmesine karşın, bazı pozisyonlarda sağlıklı kararlar veremediği bir maç oynadı. Ferdi Kadıoğlu ise Fenerbahçe'nin yine her zaman olduğu gibi en iyileri listesine adını yazdırdı.

İSTATİSTİKLER YALAN SÖYLEMEZ

Sezon başında Fenerbahçe fırtınalar estirirken, bazı maşa medya mensuplarınca "kolay rakiplerle oynuyor" diye maksatlı haberler ve yorumlar yapılıyordu. Şimdi ise sezonun devre arasını tamamlaya bir maç kala Fenerbahçe ligin açık ara en çok gol atan takım olmasına ne kılıf uyduracaklar merak ediyorum. Zira Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki ezeli rakibi Galatasaray'ın gol atamadığı Kayserispor'a 4 gol atarken, yine Galatasaray'ın 1 gol attığı takımlardan Ç.Rizespor ve İstanbulspor'a 5, Hatayspor ise 4 gol attı. Sarı Kırmızılı ekibin 2 golle geçtiği takımlardan Pendikspor'u 5, Başakşehir'i 4, Antalyaspor ve Beşiktaş'ı da 3'er golle geçen Fenerbahçe tartışmaya mahal vermeyen bir hücum grafiğiyle rakibini gölgede bıraktı. Görünen köy kılavuz istemez; Aynı rakipler farklı performanslar.

Öte yandan bugün 5 gol attığı İstanbulspor her ne kadar lig sonuncusu da olsa kolay kolay gol yemeyen bir ekip. Hatta bugün oynadığı Fenerbahçe maçı öncesi lig altıncısı Beşiktaş ile yediği gol sayısı aynıydı. (26 gol)

EYYAM DEĞİL ALIN TERİ!

Tüm bu verilere bakıldığında ligin ilk yarısının bitimine tek maç kala Fenerbahçe tüm istatistiklerde rakibi Galatasaray'a fark atmış durumda. Peki neden puanlar aynı? Galatasaray ite kaka, hakem yardımıyla lige tutunurken Fenerbahçe ise bir çok rakibini farklı geçmiş. Sezonun ilk yarısının fotoğrafı açıkça bellidir. 

Hem Avrupa'da, hem ligde şampiyonluk hedefleyen Sarı Kanarya, devre arası bir iki ciddi hamleyle özellikle ligi açık ara şampiyon tamamlayacaktır. İsmail Hoca'nın takımı inanmış ve çok motive. Her maç sonrası taraftarı ile kucaklaşıyor. Fakat asıl büyük kucaklaşma sezon sonu Bağdat Caddesi'nde olacaktır. Bekleyelim ve görelim.