Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 9. hafta maçında karşılaştığı Atakaş Hatayspor'u 4-2 mağlup ederek puanını 27’ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Sarı Kanaryalara galibiyeti getiren golleri; 7. dakikada Sebastian Szymanski, 15. dakikada Bright Osayi-Samuel, 39. dakikada Edin Dzeko, 63. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Konuk ekibin golleri ise 55. dakikada Ghoulam ve 90+4. dakikada Rayane Aabid’den geldi.

Fenerbahçe böylelikle 2023-2024 sezonunda çıktığı 17. resmi müsabakayı da kazanarak galibiyet serisini sürdürdü.

Geçtiğimiz şubat ayında deprem felaketi ile sarsılan Hatay’da adeta kahraman ilan edilen Volkan Demirel, Fenerbahçeli taraftarlarca büyük bir sevgiyle karşılandı. Tüm Türkiye’nin kahramanı olan Vokan Demirel, Fenerbahçe ailesinden yetişmiş olduğunu her hareketi ve tavrı ile ortaya koyuyor. Volkan yıllarca formasını giydiği Fenerbahçe’ye karşı bu sezon ilk mağlubiyetini almış oldu. Volkan’ın Hatay için verdiği büyük mücadele her şeye rağmen takdire şayan. Keza bu ligi üst sıralarda bitireceklerdir diye düşünüyorum. Bu mağlubiyet nazar boncuğu olsun onlar adına.

FENERBAHÇE’NİN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Fenerbahçe için inanın ne yazılır artık bilemiyorum. Her maç üst düzey futbol ile alınan galibiyetler serisine devam ediyor. Diğer maçlarda olduğu gibi bu maça da müthiş bir baskı ile başlayan Sarı Lacivertli ekip golleri bulmakta da gecikmedi. Szymanski yine perdeyi açan oyuncu olurken oynadığı futbolla da alkış topladı. 

Fenerbahçe bu maçta da yaptığı bunaltıcı ön alan baskısı ile ilk yarıda golleri bularak, ikinci yarıya daha rahat bir tablo da başladı. Tek tek tüm oyuncuların performanslarını yazmaya gerek duymuyorum. Çünkü sahada kötü bir oyuncu yoktu Fenerbahçe adına. Özellikle Fred ve Tadic’in saha içi liderlikleri çok dikkat çekici. Maç 4-1 sürerken, Fred’in top rakipteyken arkadaşlarına kızdığı görüntü ne kadar büyük bir karakter olduğunun göstergesi niteliğindeydi. 

FERDİ HAYRAN BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR

Ferdi Kadıoğlu’na da bu maç ekstra parantez açma gereği duyuyorum. Ferdi hem top kesici özelliği, hem hızı ve topu kazandığında doğru düşünme becerisi ile alışıla gelmişin dışında bir kanat bek performansı ortaya koyuyor. Yüksek meblağlı tekliflerle sezon sonunda Fenerbahçe’nin kapısı bir çok Avrupa takımı tarafından çalınacaktır.

Dzeko, şu an ligin en üst düzey forvet performansını ortaya koyuyor. Hem gol atıyor, hem de üçüncü bölgede rakibi çokça rahatsız ediyor. Hemen hemen her hafta golünü de atıyor. Dzeko penaltısız tabela yaparak, diğer şişirilen rakip forvetlerden çok daha temiz bir katkı veriyor takımına. Magazine ekmek vermiyor, futbolunu oynuyor.

İrfan Can Kahveci de muazzam bir frikik golü atarak son yılların en çok ceza sahası dışından gol atan futbolcusu olma unvanının hakkını verdi. İrfan da Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İsmail ve Ferdi ile milli takımımızın en değerli oyuncuları olacaktır. Allah sakatlık vermesin diyelim bu oyunculara.

Fenerbahçe bu sezon çıktığı 17 maçta 17 galibiyet aldı. Sanırım bu istatistiğin üzerine pek bir kelam etmenin manası yok. İsmail Kartal, hocalık hünerlerini 9 haftada tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya ispatladı. Olumsuz eleştiriye mahal verecek tek bir hatası dahi yok. Kusursuz futbolun mucidi oldu adeta.

ERDEM TİMUR KAOS İSTİYOR

Galatasaray’ın Türk futbolunda kaos çıkarmakla görevli yöneticisi Erden Timur, yine geçtiğimiz hafta içinde haddini aşan, manasız açıklamaları ile ortamı gerdi. Türk futbolunda yıllardır kaostan beslenen camianın, Fenerbahçe’nin kusursuz futboluna gölge düşürme isteği, her galibiyet sonrası hazımsızlık yaratmaya devam edeceğe benziyor. Büyük soda markalarının Galatasaray’a sponsor olmasını tavsiye ediyorum.

Süper Lig tarihinde rekora imza atarak 9’da 9 ile başlayan İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si ayak oyunları ile durdurulmaya çalışılırken, oyuncular kendi işine bakıyor, her maç iyi futbol ile istatistiklere yansıyan ezici üstünlük ile hedefe koşarak gidiyor. Fenerbahçe taraftarı şimdiden bayraklarını hazırlasınlar, yolun sonu tarihi bir şampiyonluğu işaret ediyor.