Kadınlar Voleybol Milli Takımımız yine destan yazdı. Son zamanların en çekişmeli final maçında, tie break seti sonucu Sırbistan'ı 3-2 devirerek adını Avrupa'nın da zirvesine yazdıran Filenin Sultanları'nı yürekten kutluyoruz.

Avrupa Şampiyonaları'nda 2 gümüşün yanı sıra, 3 de bronz madalyası bulanan Türkiye, Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından, 1 numara olarak katıldığı Belçika'daki organizasyonda da Altın Madalya alarak tarih yazdı.

MELİSSA VARGAS'I OLAN KAZANIR

Turnuvanın yıldızı Melissa Vargas olurken, final maçında da bulduğu 41 sayı (38/69, %55 hücum yüzdesi) ile ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu tüm dünyaya ispatlamış oldu.

2023 Avrupa Şampiyonası'nda Çekya, Almanya, İsveç, Azerbaycan ve Yunanistan ile birlikte yer aldığı C Grubunu 5'te 5 yaparak lider tamamlayan Ay Yıldızlı ekip, son 16 turunda Belçika'yı 3-1, çeyrek finalde Polonya'yı 3-0, yarı finalde de İtalya'yı 3-2 yenerek yenilgisiz finale yükselmişti.

Rakip Sırbistan'ın yakından tanıdığımız koçu Guidetti direktörlüğünde, oldukça hırslı maça başlayan Sırbistan takımında, ülkemizde Eczacıbaşı forması giyen Tijana Boskovic'in yıldızlaşması sonucu, iyi oynadığımız ilk seti bireysel hatalarımız sonucu 27-25 kaybettik.

İkinci sette Fenerbahçe'nin ve milli takımın kaptanı Eda Erdem Dündar'ın liderliğinde, yine Fenerbahçeli Melissa Vargas'ın da başarılı oyunu ikinci seti bize getirdi. Maç genelinde servis sayıları ile oyuna tutunan Sırbistan, ikinci setteki başarılı servislerimiz ve duvar oluşturan ikili ve üçlü bloklarımızla seti 25-21'lik bir üstünlükle skoru 1-1'e getirdik.

Yine çok büyük çekişmeye sahne olan üçüncü sette yine basit servis hataları ve Sırbistan Milli Takımı'nın yüksek efor sergilemesi sonucunda 25-22 kaybettiğimiz set sonucunda  tekrardan oyunda geriye düştük ve skor Sırbistan lehine 2-1'e geldi.

Dördüncü sette Melissa Vargas ve kaptan Eda'nın başarılı oyununa, Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt'un da eşlik etmesiyle 25-22 'lik üstünlükle maçı Tie Break setine taşımayı başardık.

Son sette de Filenin Sultanları'nın kararlı oyuna başlamasıyla psikolojik üstünlüğü ele geçirdik. Şampiyonluğa inandığı her halinden belli olan milli takımımızda Elif Şahin'in yerde kaldığı anda vurduğu manşet hem son setin kırılma anı oldu hem de maçın en kritik estantenelerinden biri oldu. Tie break setinde turnuvanın yıldızı Melissa Vargas'ın muhteşem smaçı maç sayısını ve şampiyonluğu getirdi. 15-13'lük final seti sonucunda maçı 3-2 kazanan Filenin Sultanları tarih yazarak Türk Bayrağını göndere çektirtmeyi başardı.

SANTARELLİ KALBİMİZDE TAHT KURDU

İtalyan koçumuz Danielle Santarelli, eski takımına karşı muhteşem bir zafer elde ederken, mütevazi duruşu ve Türkiye'ye karşı olan bağlılığı ile hepimizin gönlünde taht kurdu.

Yıllarca Guidetti'nin yanlış seçimleri ve saçma egosu sebebiyle kaçan şampiyonlukların ardından, Santarelli ile artık voleybolda dünyanın zirvesine çıkmış bir Türkiye milli takımı var. 

AZİZ YILDIRIM'IN YAKTIĞI ATEŞ 

Bu vesile ile Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım'ın Türk voleybolunda Fenerbahçe ile yaktığı ateşin bugün geldiği noktaya bakıp, kendisine sonsuz teşekkür borçlu olduğumuzu da unutmamak gerekir.

Milli takıma desteğini esirgemeyen ve her türlü imkanı sunan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım olarak teşekkür etmeyi görev ediniyorum.

HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Milletler Ligi şampiyonluğu, ardından Avrupa şampiyonluğu derken artık gözümüzü olimpiyat şampiyonluğuna diktik. Santarelli ve öğrencilerinin olimpiyatlarda Altın madalya ile Türk bayrağını bir kez daha göndere çektireceklerinden hiç şüphemiz yok. Atatürk'ün ve Türk milletinin gücünü tüm dünyaya bir kez daha göstereceğimiz o günü de sabırsızlıkla bekliyoruz.