24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel röportajımızda Eğitmen ve iletişim uzmanı Ertan Şimşek ile konuştuk.

“Öğretmenlik emekli olunca bitmez, ölünceye kadar devam eder” diyen Ertan Şimşek eğitim süreci hayat sürdükçe devam eden bir meslek olduğunu  ifade etti.

Eğitmen ve İletişim uzmanı Ertan Şimşek” öğretmenliğin sadece bir meslek olmadığını tam bir gönül fedailiği olduğunu" anlattı.

KUTSAL BİR GÖREV 

Öğretmenliğin sadece bir iş olmadığını belirten ŞİMŞEK, öğretmenlerin tüm bir yaşamı etkilediğini ve bu etkinin herhangi bir yerde bitmeyeceğini ve bunu da hiç bir öğretmenin bilemeyeceğini söyledi.

Geleceği şekillendirecek kişilerin hayatlarına  dokunabilmek ve ışık olmak öğretmenler için tarifi mümkün olmayan bir duygu. 

Sözlerine devam eden Ertan Şimşek kendi içinde öğretmenliğin, eğitmenliğin; bir işten, meslekten öte, gönülden ve hakkıyla yapılması gereken bir sanat olduğunu belirtti. Öğretmen, bu sanatı tüm incelikleri ile uygulayan sanatçıdır ve öğretmenlik ilk önce peygamberlik mesleğidir ” ifadelerini kullandı.

ANNE VE BABA OLARAK GÖRDÜLER

Öğretmenliğin hayat boyu devam ettiğini belirten ŞİMŞEK, emekli olan öğretmenlerin esasında asla emekli olmadıklarını ve öğrencileriyle uzun yıllar görüşebildiklerini öğrencilerini profesyonelce  yönlendirebildiklerini, mezun verdikleri  öğrencileri yıllar sonra gördüklerinde de  gururlandıklarını ve çok mutlu olduklarını  söyledi. Şimşek eğitmenlerin, öğretmenlerin fark etmeden öğrencilerin hayatlarına dokunduklarını sadece öğrencilerin değil tüm insalığın hayatlarına dokunduklarını belirtti. Bu da şunu gösteriyor öğretmenler sadece öğretmiyor aynı zamanda eğitiyorlar. Ve bu yolculukta öğrenciler öğrenmelerini anne baba olarak görüyor.

ONUR VE GURUR KAYNAKLARIM

Ertan Şimşek, “onlarca, yüzlerce yetiştirdiği öğrencileri ile bağını hiçbir zaman koparmadığını, bazan yeter artık deyip yılgınlık duyduğunda öğrencilerini büyümüş ve kendi ayakları üzerinde durur halde gördüğünü de o yılgınlık yerini umuda ve sevince bıraktığını söyledi.

Şimşek, öğrencilerim beni hiç unutmadılar. Hala ziyaretime gelirler. Gelip uzun uzun  sohbetler ediyoruz. Yıllar önce hayatlarına dokunduğum öğrencilerim gelip öğretmenler günümü kutluyor” ifadelerini kullandı.

“HERGÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜ”

Şimşek, “ülkemin neresine gitsem öğrencilerimle karşılaşınca şaşırıyor ama aynı zamanda çok mutlu oluyorum. Bazen herhangi bir ilde veya ilçede seminere gittiğim de öğrencimle karşılaşıyorum, bazen bir kafeye gidince karşılaştığım öğrencilerim oluyor. Tabi onlar benim her zaman gözümde hala minik küçük ve sevimli öğrenciler hükmünde.

Elbette bana çok büyük dersler veren, çok fazla şey öğreten öğrencilerimin sayısı da çok fazla.

Her 24 Kasım Öğretmeler günü bu mesleğim bana 24 Kasım öğretmene hediye alma günü değil, öğretmen için her gün öğretmenler günü olması gerçeğini ifade ediyor “ şeklinde konuştu.