Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de VavaCars Fatih Karagümrükspor'u, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çok iyi futbol oynadığı müsabaka sonucunda 2-1 mağlup ederek, şampiyonluk hedefinde emin adımlarla yoluna devam etti.

Sarı Kanaryalarda kart cezalısı Szymanski'nin yerine Rade Krunic'in ileri uçta forma giydi. Bosnalı yıldız bu bölgede son haftalarda yükselen form grafiğine rağmen etkili olamadı. Keza İsmail Kartal, Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 geride kapatınca Krunic'in yerine nöbetçi golcüsü Michy Batshuayi'yi sahaya sürdü ve hücum etkinliğini arttırmayı başardı.

Batman oyuna girer girmez üçüncü bölgede rakibi boğmaya başlayan Sarı Lacivertliler, ön alan baskısını da daha iyi yapmaya başladı. Nitekim dakiakar 57'yi gösterdiğinde Fenerbahçe tabela üstünlüğünü de ele geçirmiş oldu.

Dzeko, ligde gol sayısını 20'ye çıkarırken, iki nefis asisti de biri Krunic, biri de Batshuayi'nin çerçeveyi bulamaması nedeniyle güme gitti. Dzeko ligin açık ara en iyi forveti. Hem gol atıyor hem de hücumda rakip savunmayı tahrip ediyor.

LİVAKOVİC KENDİNİ BULDU

Ben dahil bir çok spor yazarı tarafından çokça eleştirilen Hırvat eldiven Livakovic, belki de Fenerbahçe forması altında en iyi maçını oynadı. Özellikle Güven Yalçın'nın karşı karşıya kaldığı pozisyondaki müdahalesi çok kritikti.

Fred'in dönüşü ile birlikte Fenerbahçe'nin savunma hattı da yeniden güç kazandı. Brezilyalı oyuncunun orta alandaki kesici üstünlüğü doğal olarak savunmayı rahatlattı.

İrfancan Kahveci'nin de müthiş bindirmeler yaptığını, ikinci bölgeden aldığı topları üçüncü bölgeye süratle taşıması, sol kanattaki arkadaşı Osayi ile birlikte uyumu takdire şayandı.

Dusan Tadic de her zaman olduğu gibi hem futbolu hem de saha içi liderliği ile tam not aldı.

Bir çaprıcı dipnot da takım içindeki arkadaşlığa dikkat çekerek düşmek istiyorum. Oynayan oynamayan tüm oyuncular maçın içinde. Özellikle kariyerinde kazanmadığı kupa kalmayan deneyimli savumacı Bonucci'nin ikinci golden sonra kendini tutamayıp sahaya atılarak Bathuayi ile golü kutlaması görülmeye değer bir kareydi.

Olympiakos maçı öncesi önemli bir sınavdan da kayıpsız ayrılan Fenerbahçe, şimdi gözünü perşembe akşamı Kadıköy'de oynayacağı UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final Maçı'na dikti.

KADIN BASKETBOLUNDA İKİNCİ KEZ ÜST ÜSTE AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women finalinde Fransız temsilcisi Villeneuve d'Ascq LM’yi 106-73 yenerek, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu ve bunu başaran ilk kadın Türk takımı olarak tarihe geçti. Türkiye'de kupalara ambargo koyan Potanın Kraliçeleri, sezon başında da FIBA Süper Kupa'yı kazanan ilk Türk takımı olma başarısı göstermişti. 

Final maçında Napheesa Collier 33, Emma Meesseman 22, Kayla McBride 17, Nikolina Milic 16 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşırken, Yvonne Anderson da 13 asit yaptı. 

Fenerbahçe Spor Kulübü'nü Türk bayrağını her branşta onurla temsil etmesinden ötürü ayakta alkışlıyor, başarılarının devamını diliyorum.