NEVÜ Rektör adaylarından en dikkat çeken isim, İhtisaslaşma Üniversitesi olan Bingöl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan İnci oldu. Prof. Dr. İnci, İhtisaslaşma Üniversitesi tecrübesi ve NEVÜ için hazırladığı sosyal, kültürel ve akademik projeleri ile dikkat çekiyor.

Rektör adayları kulis çalışmalarını sürdürüyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu; Anadolu Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi olmak üzere toplam 5 Üniversite için Rektör Adaylığı Başvuru İlanı 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13’üncü maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı maddesi uyarınca 20/05/2024-31/05/2024 tarihleri arasında (mesai saati bitimine kadar) e- Devlet üzerinden https://rektorbasvurulari.yok.gov.tr adresinden alındı.

NEVÜ’ye rektör olmak için 17 profesör adaylık başvurusu yaptı. Başvurular YÖK tarafından detaylı olarak incelenip adaylar ile yapılacak ön görüşmenin ardından tespit edilecek 3 isim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. 

Başvuru yapan rektör adayları arasından en çok dikkat çeken isimlerden biri Prof. Dr. Hakan İnci oldu. Prof. Dr. İnci; Nevşehir ilinin bağcılık alanında zengin birikiminin etkin bir şekilde kullanılmasına yönelik projeleri ile son yıllarda gastronomi turizmine artan ilgi ve merakla birlikte öne çıkan turizm çeşitlerinden biri olan Bağ Turizmi oluşturmaya yönelik projeleri ön plana çıkıyor. Prof. Dr. İnci, aynı zamandaHavza Bazlı Kalkınma alanındaki deneyimleri, Ziraat Mühendisi kimliği, bölgenin yüksek tarım potansiyelinincanlandırılması, ön plana çıkarılması ile ilgili projeleriyle katma değer üreten bir aday profili çiziyor.

Prof. Dr. İnci, Üniversite içinde ve dışında bulunan paydaşlar ile daha etkin ilişkiler kurmaya yönelik çalışmalarının yanında Üniversitenin akademik başarısını yükseltmek ve uluslararası görünürlüğünü artırmak için de birçok proje hazırlamış durumda. Prof. Dr. Hakan İnci’nin bilgi birikimi, akademik tecrübesi ve yaptığı projeler ile rektör olması NEVÜ’nün daha iyi hedeflere ulaşması, markalaşması ve şehre vizyon katması beklenmektedir.

Ba568Cc1 B304 4819 Ac6E 4246Ec1C1Bef

Prof. Dr. Hakan İnci kimdir ?

Erzincanlı Milli Sporcu Emre Sönmez, 'Fair Play Ödülü' ve madalyalarla göz doldurdu Erzincanlı Milli Sporcu Emre Sönmez, 'Fair Play Ödülü' ve madalyalarla göz doldurdu

Moleküler Genetik, Popülasyon Genetiği, Organik Kanatlı Hayvan Yetiştirme, Genetik Karakterizasyon, Apiterapialanlarında çalışmalar üreten Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan inci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Mezunu, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini aynı üniversitede tamamladı. Doktora sonrası çalışma yapmak için ABD/North Texas ve Arkansas Üniversitelerine gitti. ABD dönüşü Bingöl Üniversitesinde göreve başladı.

Prof. Dr. Hakan İnci, Bingöl Üniversitesinde Senato Üyeliği, Dekan Vekilliği, Dekan Yardımcılığı, Üniversite ve Fakülte Yönetim kurulu üyeliği ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gibi birçok idari görevde bulunmuştur. Akademik olarak 71 adet Uluslararası, 12 adet Ulusal yayına, 77 adet Uluslararası, 75 adet Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan bildiri olmak üzere toplam 152 bildiriye sahiptir. Yine ayrıca 21 Adet Uluslararası, TÜBİTAK ve Ulusal proje yöneticiliği ve proje ekibinde görevleri bulunmaktadır. 14 adet Uluslararası kitap ve kitap bölüm yazarlığı, 13 adet Lisansüstü tez danışmanlığı, 5 adet Uluslararası ödüle sahiptir.  14 adet SCI, SCI-Expandedçalışma ve uluslararası nitelikte dergilerde Editör, Alan Editörü ve Teknik Editör olarak aktif görev yapmaktadır. Prof.Dr. İnci; 817 Uluslararası atıf sayısına,  13; h-indeksine ve 22; i10-endeksine sahiptir.

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

Ulusal ve Yerel Basında Prof. Dr. Hakan İnci;

• https://www.sabah.com.tr/yasam/kanserle-mucadelede-yeni-umut-apilarnil-6583118

• https://www.ivrindigazetesi.com/haber/kansere-yeni-umut-apilarnil-10007

• https://www.haberler.com/guncel/bingol-universitesi-ogretim-uyesi-propolisten-14184585-haberi/

• https://www.youtube.com/watch?v=ZW4ZMaRHMEk

• https://www.saglikaktuel.com/haber/bingol-universitesi-ogretim-uyesi-propolisten-bogaz-ve-burun-spreyi-uretti-72291.htm

• https://www.dha.com.tr/yerel-haberler/bingol/universitede-kurulan-merkezle-bingollu-yetistir-2246955

• https://www.capakcurgazetesi.com.tr/bingoldeki-pilic-isletmeleri-incelenip-gelistirilecek-41057

• https://x.com/bingoluni2007/status/1277577278034259968/photo/1

• https://www.bingolonline.com/haber/universite-8216gida-guvenligi-programini-baslatti-38215.html

Editör: Sedat Kurt